sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Богота, Колумбия Forecast
 
sp
Дестинация Колумбия - Статии

Флаг Колумбия    Колумбия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

История на Колумбия
  История на Колумбия
  Публикувана от tot11t0 на 16 март 2011 г., прочетена 394 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  От древни времена Колумбия е населена от индианските племена чибча, кечуа, кариби, араваки, гуахари и др. За първи път испанските конкистадори стъпват по тези земи през 1493г., а през 1530г завладяват Колумбия и я превръщат в колония за векове. През 1810г. започва въоръжена война за независимост, начело с легендарния генерал Симон Боливар, която завършва през 1819г. с разгром на испанските войски и провъзгласяването на федеративна република Велика Колумбия. Федерацията се разпада през 1830г. и Колумбия, Венесуела и Еквадор стават самостоятелни държави. През 1903г. Панама излиза от състава на Колумбия, подпомогната от САЩ. През последните години на ХХв. Колумбия е арена на непрекъсната гражданска война.
Природни ресурси и земеделие на Колумбия
  Природни ресурси и земеделие на Колумбия
  Публикувана от tot11t0 на 16 март 2011 г., прочетена 1253 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Колумбия е призната за една от страните в света с най-голямо биоразнообразие. Установени са над 130000 вида растения, сред които много ендемити. Подобно на Бразилия, която е 8 пъти по-голяма по площ, Колумбия има изключително разнообразен животински свят- ягуари, очилати мечки, оцелоти, тапири, много видове маймуни и др.
Климат на Колумбия
  Климат на Колумбия
  Публикувана от tot11t0 на 16 март 2011 г., прочетена 259 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В Колумбийската част на Амазония и по тихоокеанското крайбрежие климатът е екваториален, а в Ляноса, Прикарибската низина и долините между планинските вериги – субекваториален. Навсякъде е горещо и влажно, с незначителни разлики в температурите и валежите поради надморската височина и особеностите на релефа.
Колумбия
  Колумбия
  Публикувана от tot11t0 на 16 март 2011 г., прочетена 340 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Колумбия е политически нестабилна страна, но разполага с голямо природно и биологично разнообразие, плодородни земеделски земи и много полезни изкопаеми.
Ка̀ли (Колумбия)
  Ка̀ли (Колумбия)
  Публикувана от yonyo на 16 януари 2011 г., прочетена 260 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Ка̀ли (на испански Cali, пълно име Santiago de Cali, Сантя̀го де Ка̀ли) е град в Колумбия. Разположен е в западната част на страната в долината на река Каука на надморска височина 995-1 000 m в Андите и тяхното подножие. Главен административен център на департамент Вале дел Каука.
Морето поглъща Картахена де Индиас-
  Морето поглъща Картахена де Индиас-
  Публикувана от yonyo на 16 януари 2011 г., прочетена 227 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Водата наводнява къщите и изкоренява дърветата: морето се врязва все по-навътре в колумбийския бряг и вече са изчезнали 100 хектара земя. С жестоки последици от промените в климата е особено заплашен обичаният от туристите град Картахена де Индиас на карибското крайбрежие, наричан също “най-добре укрепения град в Америка”, пише сп. “Щерн”.

Общо 36 статии в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Колумбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Колумбия      Екскурзии и почивки в Колумбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp