sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Бразилия - Статии

Флаг Бразилия    Бразилия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Градовете на Бразилия
  Градовете на Бразилия
  Публикувана от tot11t0 на 14 март 2011 г., прочетена 521 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Бразилия е разделена на 26 щата (естаду) и един федерален столичен окръг. За разлика от повечето южноамерикански страни тя има много големи градове. От 1960г. официална столица на Бразилия е град Бразилия. Построяването на града е част от поетата през 50-те год. на ХХ век кампания за насърчаване на икономиката и заселването на населението във вътрешността на страната. Днес град Бразилия е седалище на Националния конгрес, на президента и правителството и на много чужди посолства.
Бразилия    Амазония
  Бразилия Амазония
  Публикувана от tot11t0 на 14 март 2011 г., прочетена 380 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  1/3 от площта на Бразилия е заета от Амазония- най-голямата низина на Земята. В Амазония се намират най-обширните екваториални гори в света, наречени селвас. На много места тук все още не е стъпвал човешки крак. Никой не знае какъв е броят на различните растителни и животински видове в Амазония, но безспорно е че биологичното разнообразие в тях е най-голямото в света. Според учените видовете растения и животни в Амазония са повече от 5 млн., а това представлява почти 1/3 от всички познати видове живи организми на нашата планета.
Ангра дос Рейс - най-красивото място на бразилското крайбрежие
  Ангра дос Рейс - най-красивото място на бразилското крайбрежие
  Публикувана от yonyo на 10 март 2011 г., прочетена 245 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Ангра дос Рейс е екзотичен курортен град в бразилския щат Рио де Жанейро. Намира се на стотина километра западно от Рио в местност, известна с невероятната си природа. Има население от около 120 000 жители. Разположен е на брега на Атлантическия океан, във вътрешността на красив залив, наречен Баиа да Ила Гранде. Поради специфичния характер на релефа местността Ангра дос Рейс няма компактност. Градът изглежда разпокъсан и разпилян, разположен на множество миниатюрни полуостровчета и заливчета.
Денят, в който Бразилия потъна цялата в сълзи
  Денят, в който Бразилия потъна цялата в сълзи
  Публикувана от nansi_g на 28 февруари 2011 г., прочетена 230 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  "Тишината бе болезнена, дори трудно поносима" - това са думи на английския преподавател Джордж Ридър, който е главен съдия на финала на четвъртото Световно първенство по футбол. Британецът опитва да опише с думи незабравимите си спомени от минутите след края на сблъсъка Уругвай - Бразилия. Един сблъсък донесъл тонове сълзи на цяла Бразилия. "Изведнъж си помислих, че се намирам в най-голямата гробница в света. Напуснах бързо стадиона, а по улиците всички бразилци плачеха като деца", продължава да си спомня Ридър.
Бразилия спасява Амазонка
  Бразилия спасява Амазонка
  Публикувана от nansi_g на 28 февруари 2011 г., прочетена 254 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Бразилският президент Луис Инасиу Лула да Силва подписа указ за създаването на международен фонд за опазване на дъждовните гори на Амазонка и борба с глобалното затопляне.
Остров Фернандо де Нороня: Забраненият рай на Бразилия
  Остров Фернандо де Нороня: Забраненият рай на Бразилия
  Публикувана от nansi_g на 28 февруари 2011 г., прочетена 247 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Фернандо де Нороня е архипелаг от вулканичен произход, който принадлежи на Бразилия. Архипелагът се намира на около 350 километра от южноамериканския континент и се състои от 21 острова, от които само един е обитаем. Главният остров на архипелага е Ила де Фернандо де Нороня, който е с площ малко над 18 кв. км и е население около 3000 човека - именно той е единственият, който има постоянни жители.

Общо 61 статии в 11 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp