sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Amundsen-Scott, Антарктида Forecast
 
sp
Дестинация Антарктида - Статии

Флаг Антарктида    Антарктида

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

РАСТИТЕЛЕН И ЖИВОТИНСКИ СВЯТ на Антарктида
  РАСТИТЕЛЕН И ЖИВОТИНСКИ СВЯТ на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 3364 пъти, рейтинг: 4.50, коментари 0
  Растенията и животните са разпространени само с приморската ивица. Растителността на свободните от лед места е представена от различни видове мъхове и лишеи. Растителността на водоемите (пресни и солени езера) и представена от няколко вида водорасли. На «Земята на Греъм» са известни 3 вида растения с цветове. От надземните животни преобладават тюлени, птици (2 вида буревестници) и пингвини (вкл. императорски пингвин).
Изследвания на Антарктида
  Изследвания на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 22 септември 2010 г., прочетена 716 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Антарктида няма постоянно население. Нейните временни обитатели основно са учени и изследователи от 25 страни (включително и България), работещи в около 70 научни станции. Много от тях изследват особеностите на континента- геология, ледници, влиянието им върху световният климат, озоновата дупка и др.
ПАКОВ ЛЕД  /Антарктида/
  ПАКОВ ЛЕД /Антарктида/
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 694 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Антарктида е заобиколена от пояс паков лед, чийто обхват се променя през годината. Средната дебелина на леда през годината е 1,5 (1—3) метра. През краткото антарктическо лято леденият обръч е широк около 200 километра и за кратко време се разчупва в значителна степен (през февруари площта на паковия лед е 6 млн. квадратни километра). През зимата обаче широчината му достига 1000 километра (през септември лаковият лед заема 24 млн. квадратни километра площ) и поясът е почти напълно затворен (зоната на неподнижния морски лед е широка 100— 200 километра).
КЛИМАТ на Антарктида
  КЛИМАТ на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 569 пъти, рейтинг: 4.50, коментари 0
  В Антарктида, с изключение на крайбрежните райони, господства континентално-полярен климат, характеризиращ се с отрицателни температури в летните и зимните месеци и неголямо количество валежи. Климата определя преобладаващ антициклонален режим на въздушните маси.
Птиците в Антарктида - ПИНГВИНИ
  Птиците в Антарктида - ПИНГВИНИ
  Публикувана от yonyo на 06 септември 2010 г., прочетена 467 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Ако разгледаме един пингвин, веднага ще ни направи впечатление, че той не може да лети и че в голяма степен е приспособен към воден начин на живот. Крилата са се преобразували в истински весла или плавници. Маховите пера, които сме свикнали да виждаме при птиците, липсват.
БЪЛГАРСКИ АНТАРКТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ
  БЪЛГАРСКИ АНТАРКТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 415 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  България започва своята полярна дейност в Антарктика през 1967-1969, когато български от метеоролог участва, в XIII Съветската антарктическа експедиция. В полярния летен сезон на 1987-1988 шестима български учени участваха в обединени проекти с Британското антарктическо дружество и Съветския институт за антарктическо и полярно проучване.

Общо 33 статии в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Антарктида      Потърси и резервирай online самолетен полет до Антарктида      Екскурзии и почивки в Антарктида, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp