sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Amundsen-Scott, Антарктида Forecast
 
sp
Дестинация Антарктида - Статии

Флаг Антарктида    Антарктида

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

РАСТИТЕЛЕН И ЖИВОТИНСКИ СВЯТ на Антарктида
  РАСТИТЕЛЕН И ЖИВОТИНСКИ СВЯТ на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 3438 пъти, рейтинг: 4.50, коментари 0
  Растенията и животните са разпространени само с приморската ивица. Растителността на свободните от лед места е представена от различни видове мъхове и лишеи. Растителността на водоемите (пресни и солени езера) и представена от няколко вида водорасли. На «Земята на Греъм» са известни 3 вида растения с цветове. От надземните животни преобладават тюлени, птици (2 вида буревестници) и пингвини (вкл. императорски пингвин).
ПАКОВ ЛЕД  /Антарктида/
  ПАКОВ ЛЕД /Антарктида/
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 782 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Антарктида е заобиколена от пояс паков лед, чийто обхват се променя през годината. Средната дебелина на леда през годината е 1,5 (1—3) метра. През краткото антарктическо лято леденият обръч е широк около 200 километра и за кратко време се разчупва в значителна степен (през февруари площта на паковия лед е 6 млн. квадратни километра). През зимата обаче широчината му достига 1000 километра (през септември лаковият лед заема 24 млн. квадратни километра площ) и поясът е почти напълно затворен (зоната на неподнижния морски лед е широка 100— 200 километра).
Изследвания на Антарктида
  Изследвания на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 22 септември 2010 г., прочетена 721 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Антарктида няма постоянно население. Нейните временни обитатели основно са учени и изследователи от 25 страни (включително и България), работещи в около 70 научни станции. Много от тях изследват особеностите на континента- геология, ледници, влиянието им върху световният климат, озоновата дупка и др.
КЛИМАТ на Антарктида
  КЛИМАТ на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 06 септември 2010 г., прочетена 572 пъти, рейтинг: 4.50, коментари 0
  В Антарктида, с изключение на крайбрежните райони, господства континентално-полярен климат, характеризиращ се с отрицателни температури в летните и зимните месеци и неголямо количество валежи. Климата определя преобладаващ антициклонален режим на въздушните маси.
Птиците в Антарктида - ПИНГВИНИ
  Птиците в Антарктида - ПИНГВИНИ
  Публикувана от yonyo на 06 септември 2010 г., прочетена 499 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Ако разгледаме един пингвин, веднага ще ни направи впечатление, че той не може да лети и че в голяма степен е приспособен към воден начин на живот. Крилата са се преобразували в истински весла или плавници. Маховите пера, които сме свикнали да виждаме при птиците, липсват.
Туризъм на Антарктида - от Ушуая до ледения континент
  Туризъм на Антарктида - от Ушуая до ледения континент
  Публикувана от yonyo на 11 октомври 2010 г., прочетена 425 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Антарктида е най-дивото и непознато място на нашата планета. Често е наричана просто южния полюс. Антарктида не е страна. Тук няма градове и няма постоянно население. Единствените хора, които живеят тук са учени, които се занимават с научноизследователска дейност. Броят на станциите, които се занимават с наука на ледения континент са около 80. 27 държави имат територия на Антарктида. Австралия, Аржентина, Чили, Норвегия, Нова Зеландия, Великобритания и Франция имат претенции, че тези територии са част от националната им територия.

Общо 33 статии в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Антарктида      Потърси и резервирай online самолетен полет до Антарктида      Екскурзии и почивки в Антарктида, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp