sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Amundsen-Scott, Антарктида Forecast
 
sp
Дестинация Антарктида - Статии

Флаг Антарктида    Антарктида

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Туризъм на Антарктида - от Ушуая до ледения континент
  Туризъм на Антарктида - от Ушуая до ледения континент
  Публикувана от yonyo на 11 октомври 2010 г., прочетена 426 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Антарктида е най-дивото и непознато място на нашата планета. Често е наричана просто южния полюс. Антарктида не е страна. Тук няма градове и няма постоянно население. Единствените хора, които живеят тук са учени, които се занимават с научноизследователска дейност. Броят на станциите, които се занимават с наука на ледения континент са около 80. 27 държави имат територия на Антарктида. Австралия, Аржентина, Чили, Норвегия, Нова Зеландия, Великобритания и Франция имат претенции, че тези територии са част от националната им територия.
Изследвания на Антарктида
  Изследвания на Антарктида
  Публикувана от tot11t0 на 22 септември 2010 г., прочетена 723 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Антарктида няма постоянно население. Нейните временни обитатели основно са учени и изследователи от 25 страни (включително и България), работещи в около 70 научни станции. Много от тях изследват особеностите на континента- геология, ледници, влиянието им върху световният климат, озоновата дупка и др.
История на Антарктида
  История на Антарктида
  Публикувана от dori368 на 13 септември 2010 г., прочетена 357 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Вярата в съществуването на Terra Australis - голям континент в далечният юг на земното кълбо съществуващ като "противовес" на северните Европейски и Азиатски земи -- е съществувала още от времето на Птолемей (I-ви век от н.е.), който внушавал идеята за симетрия на цялата позната суша. Изображенията на огромна южна земя били често срещани в картите, например в картата на турчина Пири Рейс от ранния 16-ти век. Дори в късния 17-ти век, след като изследователите открили, че Южна Америка и Австралия не са част от измислената "Антарктика", географите вярвали, че континента е много по-голям отколкото действителния му размер.
РИБОЛОВЪТ В АНТАРКТИКА
  РИБОЛОВЪТ В АНТАРКТИКА
  Публикувана от yonyo на 08 септември 2010 г., прочетена 232 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Засега в Антарктика обект на търговски риболов са 6—11 вида риби. Най-много се ловят антарктическата треска, или мраморна нототения (Notothenia rossi) и белокръвните риби Champsocephalus gunnari и Channichthys rhinoceratus Главни риболовни райони са Южното Антилско море и о. Кергелен.
Риби в Антарктида
  Риби в Антарктида
  Публикувана от yonyo на 08 септември 2010 г., прочетена 205 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  В антарктическите морета живеят повече от 150 вида риби (на Земята са известни общо около 25 000 вида), но изследването на рибната фауна в Южния ледовит океан, а още повече на начина им на живот все още не е приключило. Биомасата на рибите в района на Антарктика не е толкова голяма, както се смяташе преди известно време.
Антарктическото езеро Ванда
  Антарктическото езеро Ванда
  Публикувана от nansi_g на 07 септември 2010 г., прочетена 243 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Това чудесно и необичайно езеро е в Антарктида , на Земя Виктория. Антарктида е напълно покрита с лед, но живота на нашата планета господства навсякъде, и даже в суровия арктически студ.

Общо 33 статии в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Антарктида      Потърси и резервирай online самолетен полет до Антарктида      Екскурзии и почивки в Антарктида, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp