sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Порт Морсби, Папуа-Нова Гвинея Forecast
 
sp
Дестинация Океания - Статии

Флаг Океания    Океания

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Островът - градина
  Островът - градина
  Публикувана от preciosa на 26 октомври 2010 г., прочетена 555 пъти, рейтинг: 5.17, коментари 0
  Спокойният остров-мечта Хуахин е разположен върху площ от 80кв.км. и отстои на 175км.североизточно от Таити.С неговите 4480жители,това е най-необитаемият и най-загадъчният остров от Дружествените острови на Френска Полинезия.Всъщност остров Хуахин са два свързани помежду си два по-малки острова:Хуахин Нуи(големият)и Хуахин Ити(малкият).
Рангироа-аквариумът на Бога
  Рангироа-аквариумът на Бога
  Публикувана от preciosa на 26 октомври 2010 г., прочетена 289 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Вторият по големина атол в света се състои от 240моту(малки островчета)покрити с палми,които образуват защитен овал около тюркоазена лагуна с размери 78км на 24км.Всичките тези острови са разделени с неголеми канали,които могат да се изминат пеша.А двата пролива Авантару и Типута съединяват лагуната с океана.
Таити - тропическият рай за европейците
  Таити - тропическият рай за европейците
  Публикувана от preciosa на 25 октомври 2010 г., прочетена 217 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Таити е главният остров на Френска Полинезия, съставена общо от пет архипелага, пръснати в Тихия океан на площ колкото цяла Европа. Таити се характеризира с величие, тайнственост и девствена красота. Природата на Таити е комбинация от величествени планини, очарователни долини и внушителни водопади. Тук ще откриете мистериозни пещери и археологически феномени, пропити от легенди. Тази картина не е просто ослепителна, тя е явление!
Романтичната Френска Полинезия
  Романтичната Френска Полинезия
  Публикувана от preciosa на 25 октомври 2010 г., прочетена 280 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Сякаш само да си там, на Таити, Бора Бора и Моореа, не е достатъчно романтично, ами и трите нови курорта на Шератон, построени на възхитителните френскополинезийски острова, придават още по-голяма съблазън, към романтичната обстановка на Южния Тих океан. През месец октомври, 2000-ната година, на о-в Моореа, известен с изваяните си планински склонове и акробатическите “въртящи се делфини”, отвори врати курорта Шератон Моореа, който е съставен от стотина луксозно обзаведени къщички, построени в местен архитектурен стил. По-рано, през същата година, бе отворен за гости и х-л Шератон, на благоуханния о-в Таити, известен с името “Островът на Любовта”. Две години по-късно, през 2002 г., на о-в Бора Бора, където високи върхове се издигат от водите, на морето с цвят на млечно стъкло, Шератон отвори също, луксозен курорт със минерални бани.
Бора Бора - мечтаната приказка
  Бора Бора - мечтаната приказка
  Публикувана от preciosa на 25 октомври 2010 г., прочетена 207 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Френската Полинезия се простира на толкова обширна територия, че нейното опознаване и картографиране е отнело на изследователите години. Първите "посетители" на островите са били испанците и холандците, които през ХVІ и ХVІІ век са предприемали смели пътешествия през архипелазите. През 1767 г. английският капитан Самуел Уолиз става първият откривател на Таити. До 1880 г., когато островите стават френска колония, Таити се управлява от династията Помар. През 1957 Френската Полинезия е официално призната за френска територия. През 1984 г. получава вътрешна автономност.
Ниуе - най-малката страна  в света е рай за гмуркачите
  Ниуе - най-малката страна в света е рай за гмуркачите
  Публикувана от yonyo на 16 октомври 2010 г., прочетена 226 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Ниуе е малка английскоговореща островна държава, разположена в югозападната част на Тихия океан. Намира се на североизток от Нова Зеландия. Ниуе е най-малката по население самоуправляваща се страна в света. Поради малобройното си население и малка територия, Ниуе се е присъединила доброволно към Нова Зеландия, която е една от водещите икономики в Океания. Ниуе заема площ от само 259 кв.км. Населението на малката островна страна е около 2000 жители.

Общо 36 статии в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Океания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Океания      Екскурзии и почивки в Океания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp