sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  Национален парк Матобо
  Публикувана от yonyo на 07 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 221 пъти, рейтинг: 3.50

    Една от големите туристически забележителности на Зимбабве е Национален парк Матобо (Matobo National Park). Това е паметник на световното културно наследство, където могат да се видят повече от 300 скални рисунки, останали през вековете сред невероятно красивите природни пейзажи и каменни образувания.

Някои върхове като Шумба Шаба и Шумба Шам се смятат за свещени и местните вярват, че дори посочването им с ръка би мигло да предизвика нещастие и лош късмет.. Скрит в пукнатина в скала е светият олтар на дъжда на Ндебеле, където хората все още се молят на Мвали и отправят молитви за дъжд.

Матобо е също така единственото място в света, където може да се види на черния орел. Обитателите на парка включват черният и белият носорог, антилопи, зебри и жирафи.
Антилопи

В рамките на Матобо има множество скални образувания и очарователни скални образувания. За максимално удобство на туристите има карти, на които е обозначено с точност местоположението на всеки един от тях.

В каменните масиви има доста пещери и свещени места, които са съхранили до ден днешен творби на т.нар скално изкуство. Тези картини изобилстват от теми, сюжети и богат дух на образите. Повечето от тях представляват доста реалистично представени рисунки на танцуващи, бягащи или лолуващи хора, а също така и минималистични скални отражения на животните, дърветата, птиците и дори насекомите, които се срещат тук.

Матобо е известно и с това, че тук е гробът на Сесил Роудс. Тялото му е положено в едно масивно образувание, което носи името „Изглед към света”. Съгласно завещанието на Роудс, той дарява националния парк Матобо на жителите на град Булавайо.

Една от атракциите тук е Фермата Тенгененге. Посетителите могат да се разходят из просторните градини, които съдържат около 17, 000 оригинални скулптори. Стаите и храната във фермата са сравнително скъпи, но все пак съществува възможността да си опънете палатката и да пренощувате на открито.

Друга интересна за посетителите атракция са 39-те вида змии, които се срещат по тези места. Най-голям ужас и страх предизвиква силно отровната мамба. Многото змии тук са причина навярно и за големите популации на редки соколи и орли.

Най-добре е да посетите парка през хладния и сух период от април до август. От септември до ноември времето тук е горещо и сухо, а след това започват дъждовете. До хълмовете на резервата има удобен и добре поддържан път (А 47), дълъг 32 км., ако тръгнете в посока югозапад от град Булавайо.

http://parkove.pochivka.com/n24-5158-%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA_%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B1%D0%BE

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp