sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  Информация за Република Зимбабве
  Публикувана от tot11t0 на 07 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 191 пъти, рейтинг: 1.00

    Влизане в страната: визов режим. Българските граждани могат да кандидатстват за визи в посолствата във Виена, Париж или Брюксел.

Имунизации: Не се изискват имунизации. Препоръчва се ваксинация против тетанус, дифтерия, полиомиелит, тиф, холера, бяс и хепатит А. Съществува целогодишен риск от малария.

Мито и валута: Вещи за лична употреба, както и ограничени количества цигари, тютюн, алкохол и парфюми могат да бъдат внасяни в страната без мито. Вносът и износът на местна валута е разрешен до 50 000 зимбабвийски долара. Чуждестранна валута може да се внася неограничено, но задължително се декларира и износът не може да надвишава размера на декларирания внос.

Валути и платежни средства:

1 зимбабвийски долар (ZWD) = 100 цента

Препоръчва се носенето на пари в брой в щатски долари. Те могат да бъдат обменяни в банкитеи лицензираните обменни бюра. Хотелските разходи, както и таксите за националните паркове се заплащат в чуждестранна валута. Разпространените кредитни карти се приемат в по-големите хотели, ресторанти и магазини.

Транспорт: Основните пътища са сравнително добри и асфалтирани. Железопътна и автобусна връзка преминава през по-големите селища. В столицата туристите могат да наемат коли с шофьори и таксита. Вътрешните полети са редовни и изгодни. Международно летище има в Хараре и край водопада Виктория.

Правила за движение по пътищата: необходима е международна шофьорска книжка. Пределната скорост в населени места е 60км/ч, а извън населени – 120 км/ч. Движението е ляво.


Най-подходящо време за посещение: април и май, август и октомври

При спешни случаи: полиция – 995

Пожарна – 993

Бърза помощ - 994

http://www.moetopatuvane.com/default/viewDestinations/936

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp