sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Танзания

Флаг Танзания    Танзания

  Багамойо (Bagamoyo)
  Публикувана от yonyo на 21 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 209 пъти, рейтинг: 3.50

    Багамойо е най-старият град Танзания и е под егидата на ЮНЕСКО. Той е една нестандартна екзотична дестинация, защото разполага перфектни и непокътнати плажове, докато централната му градска зона впечатлява с уникалната си красота.

В миналото градът е бил голямо пристанище за търговия с роби, а днес в неговите околности могат да се видят останки и руини от старинни постройки. Преди векове Ливингстън пресметнал, че от 10 роби тук до бреговете на Занзибар или арабските държави достига само един оцелял.
Багамойо (Bagamoyo)

Разположен е в североизточната част на страната. Според административното деление това населено място спада към област Килиманджаро. В района на Bagamoyo и най-вече около него се намират редица интересни туристически обекти.

Това са например Момбаса (Кения) отдалечен на около 207 км., самата планина Килиманджаро, която е на разстояние приблизително 174 км., природният парк Цаво отдалечен на около 223 км., Националният парк Амбосели, на около 224 км., както и парка Серенгети, който е отдалечен на около 424 км.

Разстоянието от тук до остров Ламу е приблизително 422 км., Найроби (Кения) на разстояние приблизително 382 км., , а природният резерват Масай Мара е отдалечен на около 454 км.

На езика суахили Багамойо означава „кажи сбогом на сърцето си”. Това име не е случайно, защото гледката на кристално чисти води, плискащи се в снежно бял пясък няма как да ви остави равнодушни и да не докосне сърцето ви.

Голяма част от местните жители се издържат с риболов. От бреговете на Багамойо могат да се видят множество от традиционните дървени лодки дхоуи, които рибарите използват за работата си. Тези малки корабчета в арабски стил имат триъгълни платна, а цялостната картина няпомня пътешествие назад във времето.

Тук е мястото, където жените предпочитат да използват главите си вместо ръце. Навсякъде могат да се видят тукашни жителки, които вървят с кошници с пресен улов или пране върху главите си.

Постройките в града са повлияни от арабски и индийски стилове, като са изработени предимно от каменни блокове. Характерни за това екзотично място са щедро украсените с резба дървени врати.

Сред историческите забележителности на града е са ислямските развалини Калое, датиращи от 13 в. Навремето те са били построени от корал и представляват руини от две джамии и няколко гробници.

Багамойо е и важно културно средище, защото тук е най-популярното училище по изкуствата в цяла Танзания. В Чуо ча Санаа ученици от цял свят изучават рисуване, скулптура, барабани и дърворезба.

http://gradove.pochivka.com/n20-5072-%D0%91%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B9%D0%BE_%28Bagamoyo%29

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Танзания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Танзания      Екскурзии и почивки в Танзания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp