sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Танзания

Флаг Танзания    Танзания

  Езерото Маниара (Manyara Lake)
  Публикувана от tot11t0 на 21 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 167 пъти, рейтинг: 1.00

    Ако вече сте решили да посетите резервата Серенгети и райската долина Нгоронгоро, непременно прябва да видите и езерото Маниара, което се намира в непосредствена близост. Този тропически рай също е част от незабравимите гледки, които може да ви покаже Танзания.

Самото езеро и местността около него, която също е защитена територия, е изключително удобна туристическа атракция, защото се намира само на 130 км. От Аруша.

Като площ Маниара е с дължина 40 км., а на ширина е около 13 км. В плитките му соленоводни води, които са с богато алкално съдържание, живеят множество диви животни и птици. Както и в Магади, което е най-ниската част на живописната долина Нгоронгоро, така и тук популацията на фламинго е доста голяма. Красивите розови птици се роят около езерото, привлечени от изобилието на ракообразни и водорасли, които се размножават в соленото езеро.

Според писателя Ърнест Хемингуей това е най-хубавото езеро в цяла Африка, заради разнообразния набор от пленителни пейзажи и диви животни. Самото име "Маняра" идва от масайската дума emanyara, което е специфичен вид растителност, които се отглеждат от местните.

Общата площ на природния парк е 329 кв.км. Най-подходящото време за посещение е през периода юли-октомври, защото тогава няма дъждове. За разлика от животинските миграции в парка Серенгети, животните обитават местността на Маниара целогодишно.

Може би най-атрактивни сред тукашните животински видове са бабуините, езерото и околностите му също така са дом на тревопасните животни като хипопотами, импали, слонове, антилопи, биволи, и жирафи. Особено атрактивна е гледката на спящите по дърветата лъвове.

Гигантски смокинови и махагонови дървета , подхранвани от подземните води на Маниара са дома за множество животински видове. Масивните акациеви дървета са примамливи за доста маймуни, жирафи, както и за слоновете. За жалост популацията на тези добродушни големи създания е силно намаляла, в резултат на бракониерството.

Тук сред дърветата и водите на резервата има множество леопарди, които обаче е изключително трудно да се зърнат, дори и за миг. Трябва да сте голям късметлия, ако успеете да видите и спящите по дървета лъвове. Най-доброто място да се опитате да ги наблюдавате, както и стадата на слоновете е, районът на река Хдала.

Двата горещи извора там – Маджи Мото и Маджи Мото Нгого, са примамливо място за животинския свят, когато нивото на водата е ниско. Над 350 вида птици обитават района на защитената месност. В най-блиското населено място местните жители могат да ви посрещнат с усмивка. От тях може да си купите различни масайски украшения, традиционни рокли, различни сувенири, както и плодове и зеленчуци.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Танзания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Танзания      Екскурзии и почивки в Танзания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp