sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Танзания

Флаг Танзания    Танзания

  Меру
  Публикувана от tot11t0 на 21 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 169 пъти, рейтинг: 1.00

    Меру се намира на изток от Голямата рифтова долина и на около 70 км. югозпадно от Килиманджаро в Национален парк Аруша. Той е активен вулкан и втората по височина планина в Танзания - с височина от 4, 566 метра. Също така е четвъртата най-висока планина в Африка, след Килимандажаро, Кения и Рувензори( или още както се нарича -планините на луната).
Преди повече от 500 000 години Меру изригва с огромна сила. От експлозията бива разрушена конусовидната му форма и сега кратерът му има формата на подкова като източната му страна липсва. Вследствие на това билото на планината се намира в западната й част, издигайки се на повече от 1, 500 метра от кратерното дъно. В последните 100 години са регистрирани няколко изригвания, в резултат на които се е формирал пепелен конус вътре в кратера.
Причините да посетите Меру: великолепната гледка от билото на кратера ит пепелния конус ; възможностите за катерене по склоновете му; гледката, която се открива към Килиманджаро от върха; възможност да се видят много диви животни в по ниските склонове.

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Танзания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Танзания      Екскурзии и почивки в Танзания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp