sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Статия за Турция

Флаг Турция    Турция

  Алания
  Публикувана от dori368 на 01 юли 2010 г.
  Тази статия е прочетена 215 пъти, рейтинг: 2.67

    Големият, популярен курортен център на Анталия е разположен на долния край на каменната издатина, която е точно между два пясъчни плажа и е едно от най-привлекателните места на турското Средиземноморие. Добре обезопасената, с двойни стени градска крепост има 150 кули и е на 20 метра над морето. Във външните стени има руини на джамия, кервансарай и покрит пазар. Във вътрешните стени са руините на резервоар и византийска църква. През 1220 г., султан Аладин Кейкубат направил Alanya своя зимна резиденция и морска база. Близо до пристанището се намират уникални сводести места за лодки и обширният, впечатляващ осмоъгълен Къзъл Куле (Червената кула) и двете селждукски структури.

Алания е прекрасен ваканционен център от модерни хотели и мотели както и многобройни рибни ресторанти и кафенета, близо до морето по пясъчната плажна ивица. Тези кафенета, ограждащи пристанището са много удобни за срещи на туристите. От цветния парк, пътят тръгва по брега до пристанището, очертано с безбройни бутици, изкушаващи туристите със занаятчийски произведения и сувенири като кожени облекла, бижута, чанти, забавно изрисувани кратуни, които са символ на региона. Дали ще правите снимки от крепостта на залез слънце или ще се разхождате по улиците, това е чудесно място за почивка.

Пристанището, дългите бели плажове, тюркоазените води, хълмовете на планината Торос спускащи се надолу към морето правят Алания толкова живописна, колкото и навсякъде по Средиземноморието. А ако пейзажът не ви е достатъчен, през август се провежда Интернационален Фолклорен Фестивал в допълнение на ваканционната атмосфера. Пещерата Дамлаташ е изключително стара, с чудесни многоцветни сталактити. Наблизо са Археологическия и Етнографския музеи. Ататюрк парк е добро за почивка и наслада на гледката на планините, крепостта и горите, място.

От специален интерес са трите морски пещери:

•Фосфорлу магра (Фосфоресциращата пещера) с нейните фосфоресциращи камъни
•Къзлар магра - където пиратите държали пленничките си
•Ашиклар маграси (Пещерата на любовниците) до която може да се стигне само с лодка
Алтернатива на слънчевите дни на брега е пътуване до долината Дим Чай на 15 км източно от Алания. Почивка под сянката на тази забележителна, природно живописна долина непосредствено до ромолящ поток.

Алания - рай за почитателите на бронзовия загар, яркото слънце и малките плажове с меки пясъци. Омайваща разцъфнала природа, аромат но бананови и прасковени дръвчета, мистични пещери, исторически паметници, крепости и музеи, търговски центрове и заведения - това е Алания.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp