sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Статия за Турция

Флаг Турция    Турция

  Конусите на Кападокия
  Публикувана от dodoto на 05 юни 2012 г.
  Тази статия е прочетена 644 пъти, рейтинг: 3.00

    Фантастичните конусовидни хълмове в централната част на Турция са приютили обитатели, които ги направили още по-причудливи.
Тази част от Централна Турция, между Юргюп и Гьореме, е известна на пътешествениците от цял свят поради необичайния си релеф, който е не само странен по природа но е претърпял и неочаквано развитие. В една от най-ексцентричните приказни местности от безплодните долини се издигат множество каменни конуси и пирамиди. Някои постепенно изтъняват и образуват върхове на височина 50м. Други са назъбени и с неправилна форма, сякаш са небрежно направени и захвърлени, преди да ги довършат. Магическият подбор на цветовете прави обстановката още по-нереална - наситено кремаво, розово, червено, светлосиньо или сиво. В синхрон с цялата извънземна атмосфера, на места скалите и конусите завършват с плоча от по-тъмен камък. Някои приличат на гъби, а други наподобяват човешки фигури с наметала и шапки , наклонени под странни ъгли. На места са разпръснати безразборно, а другаде са строени в редици. Така човек лесно си обяснява митичната легенда за техния произход: обсадени от вражеска армия, хората се помолили на Аллах и той превърнал нападателите им в камък.

      Добави във Facebook

Конусите на Кападокия Конусите на Кападокия

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp