sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Статия за Турция

Флаг Турция    Турция

  Айвалък
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г.
  Тази статия е прочетена 504 пъти, рейтинг: 4.33

    Айвалък (Ayvalık) е разположен в залив в Егейско море, срещуположно на гръцкия остров Лесбос. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Този турски курорт е най-близо разположения до България - 600 км.

В древността градът е бил познат под името Кидонай и в него са живеели гърци и турци. Днешният град Айвалък е основан през 1929 г. Мястото е заобиколено от масиви с маслинови дървета, от чиито плодове се произвежда голяма част от най-добрия турски зехтин.

Важна информация:

Население: 30 000 души

Валута: турска лира (TRY)

Работно време: По време на туристическия сезон повечето магазини и заведения работят през целия ден (без почивка на обяд) и до 22:00 часа вечерта. Държавните учреждения работят от понеделник до петък от 9:00 до 17:30 с почивка между 12:30 и 13:30 часа.

Интернет страници за Айвалък: www.turkeyforyou.com/travel_turkey_ayvalik,

www.goturkey.com/content.php?cid=48331&lng=en&typ=d

Туристическа информация: +90 266 - 312 21 22

Спешен телефон: 112

Полиция: 155

Здраве: Аптеките (на турски eczane) работят от понеделник до събота. Ако имате нужда от аптека в извънработно време или в неделя, на витрината на всяка аптека има списък с адресите на дежурните аптеки.

Телефонни кодове
Код на страната: 0090
Код на областта: 0266

Език: Официалният език е турски. Но по улиците ще чуете да се говори и гръцки, тъй като след разпада на Османската империя Турция и Гърция си разменят граждани и днес много от турците в Айвалък са израснали в Гърция.

http://www.nasamnatam.com/grad/Ajvalyk.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp