sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Статия за Турция

Флаг Турция    Турция

  Градове в Турция - Чанаккале, Юргюп, Сиде, Торбалъ
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г.
  Тази статия е прочетена 672 пъти, рейтинг: 3.50

    Чанаккале (Çanakkale) е пристанищен град в провинцията Чанаккале, разположен на най – южния бряг на Дарданелите. Най – близкия голям град до древния град Троя е Чанаккале. Дървеният кон от филма Троя (2004г.) е поставен на крайбрежната му улица. В градът можете да посетите историческия и археологическия музей или да се разходите до пясъчния полуостров Галиполи, където са се провеждали множество битки. Така можете да усетите енергията и духа на мястото. Побратими градове са Помеция – Италия и Оснабрюк – Германия.

Юргюп (Ürgüp) е град в провинцията Невшехир. Надморското равнище на града е 1 043м, а населението му наброява 14 538 жители (по данни от 200г.). Юргюп се намира в историческия регион Кападокия близо до скалните църкви на Гьореме. Градът е известен с виното, ръчно направените килими и хотелите, построени в пещери (повечето тях са били къщи). Може да си наемете стая при положение, че не разрушавате тяхната историческа структура. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Побратим град е Лариса – Гърция.

Сиде (Side) е много известен курорт в Турция и се намира на около 72км от главния път Анталия – Алания. Разположен е на малък полуостров, дължината му е 1000м, а широчината е 400м. Сиде е важен търговски център и разполага с пристанище. Интерес представляват плажовете, водните спортове. Забавления също не липсват. В самият град се намират останките на древния град Сиде. Той датира от VII в.пр.Хр. Историческите паметници, които имате възможност да видите са храма на Аполон, храма на Атина, няколко фонтана, пристанището на Сиде, театъра, двореца на епископа и базиликата към него, главния и източния портал на града и др.

Торбалъ (Torbalı) е област в провинцията Измир, и древен Йонийски град. Градът Торбалъ е известен с вината си и религиозните архитектурни забележителности. Има три светилища, построени в името на римския император Август (Гай Юлий Цезар Октавиан) и неговия син Гай Юлий Цезар Германикус. Интересен е и древният театър. В Торбалъ има и останки от старо пристанище и части от няколко ваканционни комплекса. Това, което прави впечатление в града е съчетанието му с боровата гора.

http://www.nasamnatam.com/grad/Torbaly.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp