sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Статия за Турция

Флаг Турция    Турция

  Турция - релеф
  Публикувана от ir3ni7a на 05 юли 2010 г.
  Тази статия е прочетена 444 пъти, рейтинг: 3.00

    РЕЛЕФ: Турция е предимно планинска страна. На територията ѝ има много високи планини и плата. Страната е разсечена от високи хребети, което обуславя наличието на вертикална зоналност на природните пейзажи и на климатичните условия. В Турция се съчетават високи, разчленени дефилета, увенчани със снежните върхове на планинските хребети, заедно с дълбоки котловини; с обширни и сухи плата или с вечнозелени приморски равнини, потънали в субтропическа растителност.
Средната надморска височина в страната е около 1000 м и почти цялата ѝ територия е разположена на Анадолското плато, в състава на което се различават крайните възвишения на Понтийския хребет и на Таврийските планини. В югоизточната част на Анадолското плато се издигат няколко затихнали и един действащ вулкан Ерджиес (3916 м). Източната част на Турция е разположена на Арменското плато. Това е най-високата и труднодостъпна част на страната. Тук се намира и най-всоката й точка на затихналите вулкани Голям Арарат и Сюпхан, а така също и действащия вулкан Немрут (3050 м). Низините и равнините в Турция са малко, разположени са по край морското крайбрежие, в близост до устията на реките. Най-равнинната част на Турция се намира на европйеския континент и обхваща Одринска Тракия.

Източник : http://www.rual-travel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=229

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp