sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Тунис

Флаг Тунис    Тунис

  Градове в Тунис-Махдия,Набеул ,Тозьор
  Публикувана от yonyo на 04 май 2011 г.
  Тази статия е прочетена 254 пъти, рейтинг: 1.00

    Махдия (Mahdia или al-Mahdiya) е крайбрежен град в Тунис, и столица на областта Махдия. Населението на града е 45 977 жители (по данни от 2004г.). Намира се между градовете Сус и Сфакс. В миналото Махдия е бил столица на Тунис. Днес градът е спокоен, и можете да се отдадете на риболов, плаж и почивка. Архитектурни забележителности там са централната джамия, която датира от X век, огромна порта от XVI век – водеща към Медина. В старият град може да видите останки от укрепление и крепост, или фара „нос Африка“ или да посетите гробниците на моряците.

Набеул
Набеул (Nabeul) е крайбрежен град в Северен Тунис, на южния бряг на полуостров Кап Бон, а също и столица на областта Набеул. Населението на града е 56 387 жители (по данни от 2004г.). Набеул е известна туристическа дестинация и е основен център на Тунизийската индустрия, свързана с грънчарството там можете да намерите разнообразни произведения на това изкуство). В близост се намира картагенския град Керкуан. Основан е от финикийците и е изоставен през първата картагенска война (през 250 г.пр.Хр.). Само останките на града свидетелстват за съществуването на финикийско – картагенския град. Побратим град на Набеул е Сето – Япония.

Тамерза
Тамерза (Tamerza) е най – големият планински оазис в Тунис. Известен е още като Ад Турес. Има невероятен каньон, и там се намира изоставения стар град. Хората са напуснали града след наводнението през 1969г., което продължило 22 дни. Разположено е на север от солните езера, а прясната вода се набавя от близките хълмове. Намира се близо до границата с Алжир.

Тозьор
Тозьор (Tozeur) е оазис и град в западен Тунис. Градът е и столица на областта Тозьор. Населението му е 32 400 жители (по данни от 2004г.). Името на града в миналото е бил Тусурос, като той е бил най – важен римски транспортен център. Преди да навлязат моторните средства, градът е разполагал с кервани, които са транспортирали различни стоки. В Тозьор има стотици, хиляди палмови дървета, което показва колко голям всъщност е оазиса. Известните финикови палми се изнасят именно оттук. Чарът на Тозьор се крие в старият град. Там можете да видите така специфичната и особена архитектура, с така популярните жълти и кафяви тухли. Облеклото също е много специфично. В старият град има и интересни работилници. Ако имате повече време може да се включите в организирани пътешествия с камили за да изследвате Сахара, или да посетите соленото езеро Чот ел – Джерид. На това езеро можете да видите и зрителните феномени Фата Моргана. Всяка година през ноември или декември се организира международен фестивал на оазиса.
http://www.nasamnatam.com/grad/Tozyor.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тунис      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тунис      Екскурзии и почивки в Тунис, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp