sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Банкок, Тайланд Forecast
 
sp
Статия за Тайланд

Флаг Тайланд    Тайланд

  Какво можем да видим в Бангкок?
  Публикувана от telumi на 12 ноември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 433 пъти, рейтинг: 1.00

    Паркове
Съществуват повече от 10 обществени парка, разпръснати из Бангкок. Тези невероятни възстановяващи зони са "дробовете", от които хората в столицата се нуждаят, а понякога са и средище на културни събития. По надолу са описани основните обществени паркове в Банкок:

Паркът "Lumphini" е обществен парк с дълга история. Крал Рама IV е дал 200 раи от неговата собствена земя да бъдат използвани за първия обществен парк в Тайланд и го нарекъл на родното място на Буда - "Lumphini". Днес паркът все още е място, което хората в Бангкок използват за почивка и спорт. Правителствени агенции от публичния сектор ежегодно организират фестивала "Музика в парка" от декември до април, когато е най-приятният сезон в Тайланд. Входът е свободен. Във фестивала участват различни групи, които свирят разнообразни стилове музика - от големи и известни групи до тайландски народни и класически музикални групи. Понякога има куклено шоу и khon изпълнения.
Паркът "Saranrom" е разположен на бул. Rachini в района на Министерството на външните работи. Този парк е създаден през 1874 г. по време на управлението на Крал Рама V и е мястото, където е разположена статуята на Кралица Сунанта. Той е бил разширен и отново отворен като място за почивка на хората от Бангкок.
Царският парк "Рама IX" е известен с богата си растителност. В него е разположена сграда в чест на Краля, която показва аспекти на неговите разнообразни задължения и интереси.
Паркът "Rommaninat" е бил стар затвор при управлението на крал Рама V и е използван до неотдавна. След закриването на затвора сградата му е била адаптирана за магазин, в който са показвани продукти, направени от затворниците. Дворното място на затвора сега е облагородено с цел да се използва като зелена зона от хората на остров Rattanakosin.
Паркът "Benchasiri" е друга зелена зона за гражданите, живеещи в сърцето на града, която е разположена на бул. Sukhumvit.
Паркът "Santichaiprakan" - най-голямата забележителност в него е Pom Phra Sumen, бялата крепост от времето, когато Бангкок е бил създаден. Крепостта е разположена по продължението на парка. Този парк има красива природа, защото е разположен на брега на река Чао Прая на бул. Phra Athit. Вечер хората спортуват или играят аеробика, или просто седят и се наслаждават на освежаващия бриз от река Чао Прая.
Паркът "Chatuchak" е хладно и сенчесто място с разнообразие от дървесни видове. Известен е също с огромния съботно-неделен пазар и площада Чатучак, намиращ се зад самия парк.
Паркът "Suan Rot Fai" или т.нар. "Железопътен парк" е разположен близо до северния транспортен терминал /Мо Chit/; използва се за голф игрище на тайландските железници.
В допълнение може да се каже, че има обществени паркове за забавления като зоологическата градина "Khao Din Wana", и частни паркове за забавления като "Suan Siam", Safari World и Dream World.

Гранд Палас /Кралският дворец/ и Изумрудения Буда. Храмът на Изумрудения Буда е долепен до Големия дворец - The Grand Palace, който е разположен на площ от 945 000 кв.м. и обхваща над 100 сгради, в които е събрана 200-годишна история на дворцов живот и архитектурни експерименти.
Уат По е най-старият и най-голям храм в Бангкок. Той има най-богатата колекция от изображения на Буда.
Зоологическата градина "Дусит" е приютила 300 бозайника, 200 влечуги, 800 птици и много други, включително и някои редки видове. До 1939 г. зоопаркът е бил личната градина на крал Рама V. В центъра на зоологическата градина има голямо езеро, детска площадка и типични тайландски ресторантчета.
Паркът на слоновете е познат още като "Слонската ферма". Той предлага шоу-програми със слонове и крокодили. Част от атракциите са борба между крокодили и истински бенгалски тигър, до който туристите могат да се снимат.
Крокодилската ферма в Самутпракан е най-голямата ферма за развъждане и отглеждане на крокодили /повече от 40 000 представители на вида/ и мини зоопарк, където се отглеждат змии, тигри, маймуни и много екзотични птици. Можете да станете свидетели на уникално шоу, по време на което умелите тайски дресьори правят фантастични трикове с крокодили - дърпат ги за опашките, слагат си главите в устите им и т.н. Любителите на силни усещания могат да се снимат облегнати на мокрия гръб на крокодил.
Плаващият пазар и градината на розите са едни от най-често срещаните обекти на снимките от Тайланд. Плаващите пазари представляват дървени канута, плаващи по каналите на Бангкок, отрупани с плодове.
Круиз по реката Чао Прая е друга забележителност на Бангкок. На борда на този речен експрес вие можете да прекарате 90 незабравими минути.

Гъсто населената столица на Тайланд - Бангкок, е център за много дейности, включително и голям брой културни събития. Понастоящем съществуват много агенции и организации, които организират разнообразия от различни забавления за столичани през техните почивни дни. Те включват разходка с електрически трамвай и каране на колело на остров Ратанакосин. Центърът за туризъм в Банкок е осигурил електрическия трамвай, за да възкресят идеята да се използват трамваи, така както е било преди 50 години. Електрическият трамвай се движи събота и неделя и тръгва от Bangkok City Hall на всеки кръгъл час от 10 до 21 часа. Той прави кръг по остров Ратанакосин. Освен разходката с електрическия трамвай, за да научат историята на острова, Центърът за туризъм на Бангкок организира и каране на колело всяка събота.

Националният музей е място, което събира важни произведения на изкуството и антики. Освен този музей могат да бъдат разгледани също и Кралският музей и Националния научен музей.

Частни музеи: Дворецът "Suan Phakkad", музеят "Prasaf", музеят "Джим Томпсон", Музеят за керамика и грънчарство и Восъчният музей са най-популярните частни музеи в и около Бангкок.

Музеи и галерии
Националната художествена галерия е разположена на бул. Chao Fa в подножието на моста "Phra Pin Klao". Тя е център за изложби на древни и традиционни тайландски произведения на изкуството, както и на съвременно изкуство на известни тайландски творци. Освен това тук са изложени и картините с маслени бои на Крал Рама VI и Крал Рама IX.

Театърът "Chalerm Krung" е построен по случай честването на 150-годишнината от създаването на Бангкок през 1932 г. По това време той е бил най-модерният театър в Азия. След това театърът е бил отново ремонтиран и изграден като модерен кино-театър снабден със специални лазерни устройства и системи за "multivision" за различните видове представления като khon, драма и стари филми. Понякога филмовите фестивали и културните събития се провеждат в този театър.

Центрове за пазаруване
Световният търговски център, с неговия безмитен магазин, Narayana Phand, Централният универсален магазин, Siam Square и Търговският център са само част от многото места в Бангкок, където на туристите и местните граждани се предлага изключително голямо разнообразие от стоки.

http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/thailand/p2-43-0.html

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тайланд      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тайланд      Екскурзии и почивки в Тайланд, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp