sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Словения

Флаг Словения    Словения

  ЕЗРОТО БЛЕД – МАЛКОТО СЪКРОВИЩЕ НА МАЛКА СЛОВЕНИЯ
  Публикувана от nansi_g на 07 юни 2011 г.
  Тази статия е прочетена 145 пъти, рейтинг: 1.00

    Ето за какво малко бижу искам да ви разкажа. Едно езеро, за което не бях чувала до скоро, но силно ме впечатли с ненадминатата си красота, тази която усетих само при вида на снимките. Прииска ми се, както в една популярна реклама за шоколад, дори само за миг да се пренеса там и да се полюбувам на необятната красота на Блед. Малкото езерно бижу в малка Словения. През последните години Словения претърпява значителни подобрения и поради тази причина привлича все повече туристи отколкото преди. Чудите се с какво е толкова привлекателна. Езерото Блед е едно от нещата, които задължително трябва да посетите, ако имате път насам. Словения предлага още невероятни, спиращи дъха природни пезйзажи, десетки културно-исторически паметници и центрове. Напоследък на голяма популярност се радват и модерните голф игрища.

В северозападния ъгъл на Словения си е намерило местенце приказно езеро, по средата на което се намира и единствения остров в страната. Това от една страна превръща Блед в неповторимо и забележително място, притегателен център за все повече туристи. Островът на цар Блед, настанил се в средата на ледниково езеро е спечелил със своя чар възхищението на посетители от цял свят.

Езерото Блед /Blejsko jezero/ е разположено на 50 км северозападно от столицата Любляна в прекрасен планински курорт. Още от XVII век е станало популярно благодарение на горещите извори, което му е затвърдило репутацията на място за перфектна релаксация.

Езерото се е сгушило в билото на планината. Изторически замък, издигащ се величествено от едната му страна придава красив финал на пейзажа. През лятото езерото предлага на своите туристи идеални условия за пикник, разходки, почивки. Предлагат се и най-различни видове водни спортове: водни ски, уиндсърфинг, ветроходство, гребане, плуване. Всичко това превръща местността в прекрасно място за прекарване на времето със семейството или с приятели и за премахваето на стреса разбира се.

Ако сте романтично настроени, можете да се повозите на карета по алеята, любувайки се на грациозните бели лебеди, спокойно плуващи в чистите води на езерото.

Замъкът за който споменах датира от XVI век, е „кацнал” на много твърда скала. От там се разкрива великолепна, спираща дъха гледка към курорта и провинцията. Замакът крие ценни артефакти за историята на района.

Богатсвото на местните кулинарни специалитети, интересният културен живот, кристално чистите води на езерото и заснежените върхове на Алпите са достатъчно привлекателни, за да ви накарат да се влюбите в този кът, сякаш излязълот приказките. Това са именно и предпоставките Блед да се превръща в основна туристическа дестинаця.


      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Словения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Словения      Екскурзии и почивки в Словения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp