sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Исламабад, Пакистан Forecast
 
sp
Статия за Пакистан

Флаг Пакистан    Пакистан

  Пакистан
  Публикувана от gogi99 на 11 ноември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 442 пъти, рейтинг: 4.33

    Тази гореща и пъстроцветна земя ще ви се стори много интересна.Има вкусни плодове ,грамадни планини,пред които затаяваш дъх и бързи спортни игри,в които можеш да се включиш или само да погледаш.
Да пътуваш из Пакистан е голямо приключение Там се движат пуфтящи парни локомотиви ,дрънчащи волски каруци и най-шарените камиони,които някога сте виждали. Пакистанците се гордеят с камионите си и се надпреварват да ги украсяват най-необикновени пъстроцветни картини.Отвътре камионите също са шарени,така,че се чувстваш като в калейдоскоп.А пътуването с влак в Пакистан те връща в миналото!Някои от парните локомотиви са на почти 100г., но още продължават да пуфкат по железниците.
От древни времена жителите на Пакистан Използват волските каруци за придвижване.И днес можем да видим тези каруци ,както са изглеждали и преди 4000г.
Навсякъде в Пакистан хората обичат да спортуват и да говорят за спорт Много популярни там са полото и скуошът,но истинската мания на Пакистанците е крикетът.
Преди 400г.Лахор била столица на империята на могулите.Един от могулските императори построил градините Шалимар като подарък за съпругата си.Докато се разхождаш из градините ще се почувстваш като кралска особа минавайки през 400 -те плискащи се фонтана.
В Лахор се извършва и фестивал на хвърчилата , така небето над града се изпълва с реещи се хвърчила.
Мюсюлманите идват да се молят в джамията Бадшахи по пет пъти на ден. В нея се побират 100 000 души и всеки носи свое собствено килимче,върху ,което коленичи по време на молитва.
В Пакистан се намира и гробницата на Мохамед Али Джина,първият водач на Пакистан.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Пакистан      Потърси и резервирай online самолетен полет до Пакистан      Екскурзии и почивки в Пакистан, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp