sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Манила, Филипини Forecast
 
sp
Статия за Филипините

Флаг Филипините    Филипините

  Шоколадовите хълмове - Бохол
  Публикувана от ir3ni7a на 30 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 317 пъти, рейтинг: 1.00

    Почти всички деца биха се зарадвали ужасно много, ако видят планина от шоколад. А какво ще кажете за 1, 268 хълма от шоколад?

Би било прекрасна изненада. Да, обаче нещата не стоят точно така, защото става дума за една от най-големите туристически атракции в Бохол, Филипините - Шоколадовите хълмове. Още с пристигането си там, веднага ще се уверите, че изобщо не иде реч за нещо, което е направено от човешка ръка, както си мислят повечето хора, когато видят картичка на Шоколадовите хълмове.

Името "шоколадови" идва от цвета на тревата по тях, която по време на сухия период от годината е точно с цвета на шоколад. Хълмовете са с конусовидна форма, с приблизително еднакви размери, на височина от 30 до 50 метра и заемат площ от около 50кв. км..
Геолозите все още спорят за произхода на хълмовете, макар най-тиражираната версия да е, че те са резултат на ерозия.

Естествено, в Бохол ще ви разкажат и две легенди за произхода на хълмовете. По-известната е за двамата гиганти, които се замеряли с камъни и големи скални отломки След края на продължилата близо два дни битка, двамата се почувствали напълно изтощени и скоро забравили защо изобщо започнали да се бият и си тръгнали като приятели, забравяйки обаче да разчистят хаоса, който създали -това, което всички днес познават като Шоколадовите хълмове.
По-романтичната версия е за гигант, наречен Арого, който се влюбил в смъртната Алоя. Когато Алоя умряла, Арого силно тъгувал и плакал и огромните му сълзи се посипали по земята и после се втвърдили, превръщайки се в Шоколадовите хълмове, като доказателство за вечната му скръб.

Друга забележителност на Бохол е най-малкият примат на планетата -тарсиера (Tarsius Syrichta), който е с забележителните размери от 4 до 5 инча и с опашка по-дълга от тялото му. За сметка на скромния си размер, той има очи, които са три пъти по-големи от очите на който и да е друг примат, уши, по които няма козина и дълги нокти. Може да върти главата си на 360 градуса, много е подвижен и отскача на разстояние от няколко метра. Живее в горите на Корела на около 10 км. от Тагбиларан.

Ако решите да отидете там:

От Тагбиларан (главният град в Бохол), трябва да стигнете до автобусната спирка в Дао и от там да хванете автобуса за Кармен. Там хората ще ви упътят кой точно автобус трябва да хванете. Добре е да хванете най-ранния и да помолите шофьора да ви спер до комплекс Шоколадовите хълмове, който е на 4 км. преди град Кармен. От там е нужно да повървите около 10 минути пеш, за да стигнете до хълмовете.

Другият вариант е да използвате такси или мотоциклет, който тук се нарича хабал-хабал. За да се върнете обратно в Тагбиларан, трябва да излезете на главния път и да чакате връщащия се автобус от Кармен.
Ако идвате от Тубигон (пристигнали сте от Цебу с лодка) ежедневно има по няколко автобуса до Кармен. След като пристигнете в Кармен, от там можете да хванете автобус до Билар, Лоаи или Тагбиларан или да помолите някой шофьор на хабал-хабал да ви закара до
Шоколадовите хълмове.

Къде да отседнете?
Няма много възможности - да кажем по-точно има само една -държавният комплекс Шоколадови хълмове.

http://idi.bg/blogs/view/blog/482

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Филипините      Потърси и резервирай online самолетен полет до Филипините      Екскурзии и почивки в Филипините, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp