sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Статия за Перу

Флаг Перу    Перу

  Икономика на Перу
  Публикувана от tot11t0 на 17 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 774 пъти, рейтинг: 1.00

    В Перу се добиват над 40 вида полезни изкопаеми (нефт, природен газ, различни руди). Страната е сред водещите световни производители на сребро, цинк, олово, мед, бисмут (на І-во място) и др. Обработваемите земи са малко 2,4%, но със селско стопанство се занимава 40% от населението. На планинските склонове, терасирани още от инките, и в крайбрежната низина се отглеждат царевица, картофи, лозя, памук, ориз, захарна тръстика и др. Важно място в живота на перуанците заема риболовът- голям е уловът на сардина, риба тон и др.
Риболовът и земеделието в Перу силно се влияят от резките промени на времето, предизвикани от периодичната поява на топлото течение Ел Нинъо. От прекомерно високата температура на водата планктонът измира и това отблъсква рибните пасажи от крайбрежието, а поради бързото затопляне на въздуха се образуват огромни купесто-дъждовни облаци, които причиняват огромни щети.
Поредицата от военни режими и партизански войни през последните десетилетия също влошават социалното положение в страната. По данни на ООН 50% от перуанците живеят в мизерия, много под необходимия жизнен минимум.
Икономическите проблеми водят до 7000% инфлация.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp