sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Статия за Перу

Флаг Перу    Перу

  Наследници на инките
  Публикувана от tot11t0 на 17 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 300 пъти, рейтинг: 1.00

    В древността в земите на Перу (на езика кечуа- Страна на изобилието) се развили културите на индианските племена наска, чиму, чавин. През ХVв. Тук процъфтявали великата империя на инките със столица Куско.
През ХVІв. Испанците завладяват империята, заграбват съкровищата на инкште и почти унищожават местното население. Запазените останки от цивилизацията на инките днес привличат годишно над един милион туристи от цял свят.
В съвременното население на Перу преобладават индианци 45% и перуанците от смесен произход- метиси- около 37%. Испанският бил единственият официален език в Перу до 1975т, когато като втори официален език е признат и езикът на индианците кечуа, а през 1980г. и езикът на индианците аймара.
В столицата на Перу- Лима живее 1/3 от перуанското население. Градът е отдалечен само на 16 км от тихоокеанския бряг и е най-ниско разположената столица в Южна Америка (на 160м надморска височина).

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp