sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Статия за Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Нейпиър - световната столица на стила Aр деко
  Публикувана от ir3ni7a на 24 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 272 пъти, рейтинг: 1.00

    03.02.1931год.в 10:47 земетресение от 7,8по Рихтер сравнило със земята Нейпиър. Загинали 258 човека. И това се оказало събитието, което променя историята на този град. 30-те год.на XX век е времето на голямата и икономическа стегнация се ширили навсякъде по света. Нова Зеландия също не била пожалена. Дошло й в повече и това природно бедствие.
Въпреки всичко това за много кратко време се събрали дарения от цялата страна за възстановяването на града. С доброволния труд на много архитекти и строители,които били готови на всичко за да реализират уменията си,резултатът от строителния им подвиг бил невиждан.Светът бил впечатлен.Един цял град сменил облика си в модерната елегантност на стила Ар деко.Преливащ от пастелни Нейпиър се смята за световната столица на Ар деко архитектурата и се гордее с най-голямата концентрация на Ар деко сгради в света.Улиците на Нейпиър са пълни с настроение и оптимистичен чар.Градът изобилства от цветове:млечно синьо,зелено и жълто,оранжево,розово и бежаво.Всеки февруари в него се провежда фестивал на стила Ар деко.Цял уикенд жителите и гости на града се разхождат по улиците,плажовете, кафенетата и парковете,облечени в елегантния стил на 30-те и слушат джаз.Дамите разхождат кученцата си и се пазят от слънцето с ефектни дантелени чадърчета.Така поне за седмица града се връща в златните години на стила Ар деко.Недалеч от града се намира нос Киднапърс известен с големите си колонии на птици,но още по-известен с хълмче,притежател на световен рекорд в книгата на Гинес,като най-дългото име в света.Цели 93 букви,които се пишат слято,а табелата в която се побира е "само" 8 метра!

http://idi.bg/blogs/view/blog/905

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp