sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Статия за Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Треска за злато
  Публикувана от ir3ni7a на 24 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 185 пъти, рейтинг: 1.00

    Ако екстремните спортове, масовият туризъм, красивата природа и местата, където е сниман филмът "Властелинът на пръстена" са прерогативи на желаещите да посетят Нова Зеландия днес, то какво ли е довело хората през XIXвек и защо ли е трябвало да се строи градче, толкова далече от крайбрежието, на толкова недостъпно, изолирано място до което нямало път чак до 1962 год. Отговорът е много лесен. ЗЛАТОТО!
През 1862 и 1863год добивът за злато в областта Отаго надхвърлил 20 тона-св.рекорд,който никога не е бил подобрен.От каменното корито на река Клута е добито повече злато,отколкото в целия Клондайк.За 2 год.треската удвоила населението на Нова градчета никнели като гъби след дъжд.Едно от тях е Ароутаун-процъвтяващо планинско градче в областта Отаго.Навремето обаче животът на златотърсачите не бил никак лек.Свирепи планински зими,горещи лета,безкрайни проливни дъждове,стръмни урви,скални зъбери,непроходими каньони.Хиляди загубили живота си, малцина забогатели.А златото свършило.Това е единственият недостатък на алувиалното злато-свършва бързо.Ще са нужни още много години за да се натрупат достатъчно златни прашинки за нова златна треска.Но красотата на Ароутаун се оказва много по-трайна от златото.Сега за него напомнят множеството бижутерийни магазини.Сега градчето предлага спокоен и комфортен начин на живот и е една от топ дестинациите на Нова Зеландия.

http://idi.bg/blogs/view/blog/897

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp