sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Статия за Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Природни условия и селско стопанство на Нова Зеландия
  Публикувана от tot11t0 на 23 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 1029 пъти, рейтинг: 4.25

    Нова Зеландия е географски изолирана територия и много от местните растения и животни са ендемити. Единствено тук се срещат нелетящите птици киви, такахе, какано, птиците кея, хуйя и др. До заселването на острова от европейците нямало други бозайници освен прилепи.
Невероятно разнообразни са редките растителни видове. Около ¼ от площта на Нова Зеландия е покрита с гори, съставено основно от местното дърво каури (едно от най-високите дървета в света), което се среща в най-северните части на страната.
Около 50% от площта на Нова Зеландия е подходяща за земеделие и пасищно животновъдство. Прес последните 30 гадини селското стопанство е основно преобразено и модернизирано и е едно от най-развитите в света. В резултат Нова Зеландия е износител на масло и други млечни продукти, както и сред водещите износители на вълна, кожи и месо. Отглеждат се и много земеделски култури- зърнени храни (пшеница, царевица, ечемик, овес), зеленчуци, хмел за бира, лозя и др. Нова Зеландия е еден от най-големите производители и износители на плодове в света.

набран от мен материал от Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp