sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Статия за Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Полуостров Коромендел
  Публикувана от ir3ni7a на 13 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 183 пъти, рейтинг: 3.50

    Намиращ се само на един час път с автомобил от Оукланд,полуостров Коромендел е една от най-често избираните дестинации за почивка в Нова Зеландия. Всичко започва с Pasific Coast Highway. Следвайки един 400-километров път ще се открият гледки, от които ще ви спре дъха.
Особената красота на тази крайбрежна магистрала е най-добре изявена през летните месеци - декември, януари и февруари когато пътя е "украсен" с прекрасните червени цветове на новозеландското коледно дърво похутукауа. Корените му са любим деликатес на опосумите, които тук са в изобилие. На полуострова се намира Короменделската гора, чието очарование може да се види най-добре сутрин, когато изпаренията се стелят над дъждовната гора. Два са пътищата, които пресичат гората от западната до източната част на полуострова. Единят е от Тапу до Короглен, а другият е 22 километровото неасфалтирано шосе 309 от град Коромендел до Уангапоуа, който минава през участък с вековните дървета каури в гъстите гори с множество водопади. Най-северната точка на Коромендел е нос Колвил. Място с много красиви заливи,островчета и прекрасни плажове подходящи за риболов и дайвинг. Из целия полуостров пасищата както и кравите и овцете са в изобилие. Зеленината също. На полуостровът се намира ждрелото Карангахаке,което е издълбано от буйните води на реката Охинемури. Особено красив е водопада със същото име, а много са местата със златни мини, но за съжаление вече изоставени. Сега са само атракция. В долината Каеауранга се намират интересни скали Из целия полуостров има изоставени златни мини от златната треска през 19 век. а в град Уайхи и най-голямата действаща отворена златна мина на Нова Зеландия. Други големи градове (ако град с население 3500 или 7000 жители може да се нарече голям!) са Таймс и Уангамата. Но черешката на тортата са красивите плажове като Кукс Бийч, Хахей и може би най-красивият и най-популярният Хот Уотър Бийч. Името си дължи на факта, че точно на плажа,само под няколко сантиметра пясък извират горещи термални извори.Посетителите си носят лопати, копаят си ями, лягат в тях и се потапят в блаженство на естествената SPA-студените води на Тихия океан охлаждат горещия пясък.На съседния плаж Хахей,на няколко минути от плажа се намира и най-голямата атракция на полуострова-пещерата наречена Катедралата, която вятърът и вълните са издълбали в скалите. Изобилие от красиви картини. Това е най-точното описание на Полуостров Коромендел.

http://idi.bg/blogs/view/blog/1092

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp