sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Статия за Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Куинстаун, Нова Зеландия (Queenstown)
  Публикувана от yonyo на 13 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 183 пъти, рейтинг: 1.00

    Куинстаун (Queenstown) е живописен град, който се намира в Южния остров на Нова Зеландия. Това е поредната атрактивна местност, която задължително трябва да се посети, ако решите да разгледате австралийската държава. Намира се в една от 6-те провинции на острова – Отаго (Otago), а курортният град се счита за един от най-атрактивните й райони. Градчето Куинстаун е разположено на брега на езерото Уакатупу, а в далечината се вижда фона на планината Римаркабълс, чиито снежни върхове пленително се отразяват в огледалните води на езерото.
Куинстаун, Нова Зеландия (Queenstown)

Куинстаун е превърнат в курорт, в който всеки може да намери това, което търси. Тук са достъпни както по непретенциозни бази, така и лъскави луксозни места. Множеството варианти за различни спортове и релаксиращи занимания привличат хиляди туристи през цялата година. През зимата най-практикувани от посетителите са ски спусканията и ски бягане. На около половин час с кола е изградено специална скиорска база, която предлага ски писти с различни нива на трудност. Ако съберете смелост може да наемете специалният самолет, който може да ви отведе до някой от високите върхове, за да се спуснете със ски надолу.

Лятно време туристическият поток в Куинстаун е наистина сериозен. Повечето от посетителите са привлечени от широкия набор удоволствия, които Куинстаун и местността може да им предостави. Тук е перфектно за практикуване на риболов, рафтинг, плаване с корабчета по езерото. Тукашните плавателни съдове развиват до 70 км/ч благодарение на специалните газови турбини, с които са снабдени. Куинстаун разполага и с много добра конна база, където любителите на ездата могат да практикуват любимия си спорт.

Една доста атрактивна демонстрация в Куинстаун представлява възможността да се повозите на Кингстън Флайър. Това е красив стар парен локомотив, който преминава през интересни градове, станали емблематични покрай златната треска тук в миналото и стига до резерватът за застрашени птичи видове.

http://kurorti.pochivka.com/n28-5748-%D0%9A%D1%83%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%83%D0%BD,_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F_%28Queenstown%29

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp