sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Манагуа, Никарагуа Forecast
 
sp
Статия за Никарагуа

Флаг Никарагуа    Никарагуа

  Проблеми
  Публикувана от tot11t0 на 21 декември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 331 пъти, рейтинг: 1.00

    В продължение на десетилетия Никарагуа живее под знака на граждански войни. В периода 1912-1933г. е окупирана от войски на САЩ, а от 1934-1979г. е под диктаторския режим на фамилия Сомоса. Основаният през 1961г. Сандинистки фронт за национално освобождение повежда революционна борба срещу диктатурата на Самоса.
След девет годишна гражданска война, през 1979г. режимът на Самоса е свален и на власт идват сандинистите. Краят на военните действия настъпва едва след ката през 1990г. сандинистите губят изборити и приемат с новото правителство политическо съглашение.
Годините на войни и размирици са сред по-важните причини за окаяното социално състояние на страната. Кризите, свързани с изхранването на населението и осигуряването на питейна вода са често явление.
За да увеличи националния доход, Никарагуа разширява индустриалното си производство. Освен традиционното производство на селскостопански продукти, развива рудодобива (на злато, сребро и мед), металургията и металообработването. През Никарагуа преминава най-важната автомагистрала в Централна Америка- Панамериканското шосе, което свързва столиците на Салвадор и Панама.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Никарагуа      Потърси и резервирай online самолетен полет до Никарагуа      Екскурзии и почивки в Никарагуа, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp