sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Манагуа, Никарагуа Forecast
 
sp
Статия за Никарагуа

Флаг Никарагуа    Никарагуа

  Живот край езерата
  Публикувана от tot11t0 на 21 декември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 318 пъти, рейтинг: 1.00

    На югозапад от планинските вериги, в голямо тектонско понижение, са разположени живописно две езера- Манагуа и Никарагуа, свързани помежду си чрез река Типитапа. Двете езера са сред най- привлекателните туристически обекти в региона. Езерото Никарагуа е най-голямото в Централна Америка. Дълго е 117км, а в най-широката си част достига 58км. и има повече от 400 острови. То е единственото езеро в света обитавано от голям брой морски риби като риба мечи акули. Изследванията показват, че те са дошли от Карибско море по течението на река Сан Хуан, една от четирите реки, които извират от езерото.
Повечето от жителите на Никарагуа , живеят в низината, разположена между езерата и тихоокеанския бряг. Почвата тук е плодородна и в съчетание с плодородния влажен климат благоприятства отглеждането на различни земеделски култури- памук, кафе, какао, царевица, ориз, банани, боб и др.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Никарагуа      Потърси и резервирай online самолетен полет до Никарагуа      Екскурзии и почивки в Никарагуа, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp