sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Манагуа, Никарагуа Forecast
 
sp
Статия за Никарагуа

Флаг Никарагуа    Никарагуа

  Масая
  Публикувана от gogi99 на 20 декември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 293 пъти, рейтинг: 1.00

    Масая (Masaya), наречен от известния никарагуански поет Рубен Дарио „Градът на цветята” е столица на едноименния най-малък департамент в Никарагуа. Намира се на между Манагуа (на 17 км) и Гранада (около 14 км). Разположен е на юг от действащия вулкан Масая, откъдето идва и името на града. Населението му е около 200 000 жители.
Благодарение на благоприятното разположение, културни и битови традиции и най-вече на своя трудолюбив народ, град Масая днес се е превърнал в един от най-големия търговски центърове в Централна Америка. Този пъстър град е също признат за столица на националния фолклор и занаяти на Никарагуа. Пазарът на занаятчиите днес е туристическа атракция за опознаване на бита и културата на народа и за покупка на сувенири и красиви творби на народното изкуство от дърво, кожа и други естествени материали. Пазарът се намира под каменните колонади на "Mercado Viejo", стария пазар близо до центъра на града и на няколко пресечки от общия пазар на населението. Грънчарсвото в района е познато от дълбока древност, запазило своебразните форми и ръчно рисувана декорация. Тук можете да намерите бродирани народни носии, домашно платно в ярки народни мотиви, шапки, колани, и известните ръчно изработени хамаци, основен поминък на една част от населението на Масая. Всеки четвъртък вечер тук се провежда La Verbena - вечер на народните песни и танци. В историческия център на града има две големи барокови църкви от ХVІ век. Градската градина на Масая е привлекателно място - пъстри цветя, фонтанчета, зеленина и пейки за отдих под сенките. Малки ресторантчета на открито съблазняват от далеч с аромата на скара и морски деликатеси. В Масая ежегодно се празнува покровителя Сан Джеронимо с форклорни танци и карнавални шествия, известни в цяла Никарагуа.

На 23 км от Масая се намира все още активният Вулкан Масая, който периодично изхвърля лава и пепел. Всъщност това са два вулкана с пет кратера. За първи път е описан от испанците през 1524 г. Оттогава Масая е изригвал най-малко 19 пъти, последно през 2003 г. Той е един от най-популярните туристически обекти.

Масая се намира северозападно от голям, спящ вулкан с дълбоко езеро в кратера "Лаго де Aпойо". Част от езерото е природен резерват. В района има няколко малки курорти. Езерото се използва за риболов и водни спортове. Тук са намерени интересни археологически находки.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Никарагуа      Потърси и резервирай online самолетен полет до Никарагуа      Екскурзии и почивки в Никарагуа, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp