sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Мозамбик

Флаг Мозамбик    Мозамбик

  Различният Мозамбик
  Публикувана от tot11t0 на 14 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 188 пъти, рейтинг: 1.00

    Предлагащ уникално историческо и културно наследство, тропически плажове, коралови рифове, невероятни гледки, интригуваща архитектура и многобройни самотни крайбрежни островчета, Мозамбик е една от най-съблазнителните туристически дестинации в Южна Африка.

След векове на съпротива срещу яростните атаки на чужди завоеватели, все пак Португалия успява да установи колониална система в Мозамбик през 1919 г. Сега обаче, след националното освобождение на 25 юни 1975 г., Мозамбик е независима държава, преодоляла изолацията и превърнала се в привлекателна дестинация.

Разположен на източното крайбрежие на Африка, Мозамбик е на 33-то място в света по големина заради своите 10 провинции. 2500-километровото крайбрежие е прорязано от безкрайни коралови рифове и плажове, а освен това е и идеално място за гмуркане и слънчеви бани.

Особената местна култура на Мозамбик е смес от африкански, арабски и португалски влияния и представлява ярък контраст на фона на останалите държави от Южна Африка. Страстната обич към живота може да бъде видята на всеки ъгъл в тази така разнообразна страна - от модерните, шумни улици и нощен живот на Мапуто, до цветните пазари и малките рибарски селища по крайбрежието.

Северен Мозамбик представлява едно незабравимо приключение за онези, които искат да излязат извън релсите на установеното и познатото. Екзотичните дестинации на север включват мистериозните и магнетични планини Намули и Унанго, както и историческите селища Ангоче, Иле де Мозамбик и Ибо.

Като останка от колониалните времена, средиземноморският дух е все още жив. Храната е в афро-португалски стил и ясно контрастира на британската кухня, предпочитана в други страни от региона.

Източник: www.places.co.za

      Добави във Facebook

Особената местна култура на Мозамбик е смес от африкански, арабски и португалски влияния и представлява ярък контраст на фона на останалите държави отОсобената местна култура на Мозамбик е смес от африкански, арабски и португалски влияния и представлява ярък контраст на фона на останалите държави от Южна Африка

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мозамбик      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мозамбик      Екскурзии и почивки в Мозамбик, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp