sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Статия за Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  Малайзия
  Публикувана от tot11t0 на 22 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 221 пъти, рейтинг: 3.50

    Многонационална, богата на различни природни ресурси, федерация Малайзия е сред най-бързо развиващите се в Югоизточна Азия държави през последните 30 години.
Малайзия се състои от две природногеографски части- Западна (Малая) и Източна Малайзия разделени от Южнокитайско море и на разстояние 650 км една от друга. Малая заема южната част на полуостров Малака (40% от общата площ на страната). На север граничи с Тайланд, а на юг тесният проток Джохор я отделя от Сингапур.
Релефът на Малая е разчленен от няколко централни планински вериги, между които са разположени малки долини. Южната част на полуострова включва гориста крайбрежна ивица- на изток и обширна плодородна низина – на запад, която е най-гъсто населяната и икономически най-развитата част на федерацията.
Съвсем различен е обликът на Източна Малайзия, разположена в северната част на остров Калимантан. Тук се намират два слабо развити щата- Сабах и Саравак, в който живее около 20% от населението на Малайзия.
Релефът на Саравак включва силно заблатена крайбрежна низина, гъсто залесени хълмове и долини във вътрешността,и планински вериги на юг по границата с Индонезия.
Сабах е предимно планински за разлика от Саравак. В най-северната му част се намира най-високата точка на Малайзия- връх Кинабалу (4101 м.)


      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp