sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Статия за Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  За пътуващите
  Публикувана от dori368 на 13 септември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 203 пъти, рейтинг: 3.50

    Безвизов режим

Митнически изисквания

Всички пристигащи в Малайзия са задължени да разопаковат и опаковат своя багаж за митническа проверка. Проверката на багажа от страна на митническите власти се прави на пропусквателните пунктове. Митническа проверка не се прави по време на пътуване в страната – на полуостров Малайзия, Сабах и Саравак. Това не включва безмитните зони, които са Лабуан в Сабах, Пулау Тиоман в Паханг и Лангкави в Кедах. Ако посетителите не притежават стоки за деклариране на пропусквателните пунктове, то те минават по зелената пътека, ако имат багаж за деклариране, те минават по червената пътека за да декларират този багаж. Посетители, които притежават багаж, подлежащ на обмитяване, заплащат 30 % от стойността на багажа. Част от депозита се възстановява, когато посетителите напускат Малайзия, през някой от пропусквателните пунктове. Условието е обмитените стоки да са в притежателите си и да не са изтекли три месеца от вноса им. Предметите заедно с депозита и 30 центова марка се придвижват към митническия офис преди отпътуване.

Здравни изисквания

Няма задължителни ваксини

Питейна вода

Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Безопасност

Ако посещавате Малайзия, внимавайте много за вашите вещи, тъй като кражбите на портфейли и други ценни вещи са често срещано явление. Препоръчва се туристите да не носят много пари в себе си. При случай на кражба може да се обърнете към най-близкото полицейско управление, където има поне един служител говорещ английски. На много туристически обекти има разположени специални полицай, които следят за безредици и наркотици. Притежанието и пренасянето на наркотици е строго забранено.

Автор: www.journey.bg

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp