sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Статия за Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  Малайзия - пясък, слънце и сбъднати мечти
  Публикувана от ir3ni7a на 22 август 2010 г.
  Тази статия е прочетена 243 пъти, рейтинг: 3.50

    Малайзия е удивителна страна с богато историческо наследство, интензивно развиваща се икономика и с невероятна флора и фауна. Тук ще се насладите на гостоприемството на местните жители, първокласните курорти, великолепния сервиз и самобитна култура.
Малайзия е изключително живописна стана, която смело може да бъде наречена азиатската Швейцария – славеща се със своите белоснежни пясъчни плажове, разположени на 4800 км., множество острови с развита туристическа инфраструктура.

Островите Лангкави и Пенанг, знаменити в своята природна красота и богато културно наследство, островите Сабах и Саравак омагьосват с девствената джунгла и изумителни плажове.

Особено очарование на Малайзия придава пъстрата смесица от различни нации, което обуславя и богатото културно наследство на страната, съхранено с векове. Общото население на страната е около 20 милиона души. Баланса между основните нации изглежда по следния начин 59% - малайзийци, 32% - китайци и 9% - индийци. Официалният език е малайзийски, но широко разпространен е английски, китайски диалект и други диалекти.

Най-разпространена религия е исляма, но Конституцията разрешава свободно вероизповедание, могат да се видят християнски, будистки и индуски храмове.

Големият бизнес център е прекрасно място за отдих по всяко време на годината. Омайващ с прекрасни прозрачни пясъци, закътани между дивата джунгла. Изумителни коралови рифове с богата флора и фауна.

Остров Пенанг е неголям живописен остров разположен на северозападното крайбрежие на полуостров Малака. Той е един от главните курортни райони в страната и вторият по големина икономически център след столицата Куала Лумпур с население от 1,5 млн. души.

Остров Лангкави е основният остров от общо 104, разположени на северозападното крайбрежие на Малайзия, славещ се със своите природни красоти, мекия слънчев климат и множество легенди. Днес туристите се впечатляват от ланшафтното изобилие на природата, тайнствените пещери с множество сталактити и сталагмити, загадъчния свят на морското дъно и кристално чистата вода. Този остров е рай за туристите, търсещи спокоен отдих и комфортни условия.

Сабах – "земя на ветровете" именно така са я наричали търговците, занимаващи се с търговия през изминалите векове. Разположен е североизточно от остров Борнео. Особеностите тук са, че преминават множеството тайфуни. Климатът е високо планински с много гори, тук е разположена и една от най-високите точки на югоизточна Азия - планината Маунт Кинабалу - 4101 м. Много райони в Сабах практически са недостъпни. Растителния и животинския свят е необичайно разнообразен. Остров Сабах има запомнящи се бели пясъчни плажове, кристално чиста вода и обширни коралови колонии. Това е идеално място за гмуркане.

Красивите плажове на Саравак са разположен на 35 км. западно от Кучинга един от тях е Damai Beach. Днес близо разположени един до друг са два големи впечатляващи комплекса Holiday Inn – четиризвездният Resort Damai Beach и петзвездният Resort Damai Lagoon. Днес в Саравак има 21 хотела, от които 16 са в категория петзвездни. Климата в Саравак е много горещ и влажен. Средната годишна температурата на въздуха е от 26 до 35 градуса С.

Остров Пангкор е наречен оазис сред непроходима джунгла, заобиколен с коралови рифове, изумруден залив. Той е неголям остров разположен до западното крайбрежие на полуостров Малайзия, подходящ за почивка по всяко време на годината. Там може да видите рибарски къщи съхранили духа на миналото и разкошни хотели от висока класа. Сапфирено синия цвят на океана и натуралният млечен цвят на пясъка карат всеки турист на плажния отдих да изпадне във възторг. В древността островът е бил убежище на мореплаватели, днес е съчетание от необятна джунгла, чисто море и комфорт от първокласни хотели. Един от най-красивите плажове на острова е Pantai Puteri Devi "плаж на влюбените принцеси". Друг известен плаж е Pasir Bogak, където може да се насладите на кораловите рифове.

Остров Тиоман - разположен 56 км. източно от Малоазийския полуостров е в групата от 64 острова с вулканичен произход. Най-известни сред които са - Сери Брут, Тулай, Чебех и др. В Тимон всяка година прииждат милиони туристи любители на подводното гмуркане и множество водни спортове, които курорта предлага. Островът е с коралов произход, а подводният свят напомня фауната на Червено море.

Куала-Лумпур – столицата на Малайзия съчетала центъра на деловия и туристическия живот в страната. Облика на града е съчетание на големи паркове, дворци, храмове построени в традиционен стил, здания в колониален стил и ултрамодерни небостъргачи. Историята на града датира от 1857 година, когато на територията й пристигнали търговци заради големите оловни залежи, които променят града изцяло.
По време на гражданската война когато султана бил свален от трона, Куала-Лумпур била почти напълно разрушена. В това време се намесили англичаните, войната била преустановена а градът - възстановен отново. През 1896 година четири съседни царства образували едно със столица Куала-Лумпур, създавайки класически британски колониален град. Независимост получава през 1957 година. В столицата има десетки музеи, като в повечето от тях липсват уникални експонати, но всички са построени майсторски, с много вкус и изящни детайли, даващи добра представа за етносите на страната, флората, фауната, оръжията, мореплаването... или историята на малайската полиция. Безкрайни са парковете на столицата, поместили градини с орхидеи, хибискус, пеперуди и птици, между китни езера, до които се стига по лъскави, чисти алеи, криволичещи между грижливо подрязани дръвчета.

http://www.kozmetikata.com/show.php?storyid=4481

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5Снимка 6

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp