sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Кения

Флаг Кения    Кения

  Остров Ламу и хотел Пепони - застинал във времето върху крайбрежието
  Публикувана от nansi_g на 30 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 230 пъти, рейтинг: 1.00

    Не съвсем неоткрит, но все още относително незасегнат от туристическата индустрия, малкият остров Ламу е най-старият град в Кения и очарователно местенце, в което може да се запознаете със старинните суахилски и ислямски култури на страната.

На острова има само една кола – улиците са твърде тесни, за да може по тях да премине друго превозно средство освен магарета. Вие сте в Индийския океан, но много неща напомнят за Близкия изток – островът е бил някога връзката на Африка с Арабския полуостров. Подобно на Момбаса и Малинди, по-далеч на юг, Ламу е един от поредицата пристанищни градове, основани от арабски търговци на слонова кост, подправки и роби. Мъжете все още носят дълги бели роби и шапки; жените са облечени в ислямските черни пурда; пътува се с дхоу, традиционните дървени платноходки, които порят крайбрежните води.

Може да наемете някоя от тези лодки (след пазарлък) за романтична дневна разходка около архипелага Ламу, с обяд от прясна изпечена риба. Повечето от хипитата са си отишли, заместени от по-млади европейци с раници на гърба и една увеличаваща се смесица от любопитните и красивите. Последните неизменно отсядат в очарователния хотел „Пепони“, разположен върху 20-километрова ивица девствено чисти плажове.

Пълен с ексцентрици от цял свят, местни жители и изгнаници от Найроби, барът на хотела е изпълнен с живец и колорит. Има възможности за дълбоководен риболов и уиндсърфинг, но може също да починете в някое от варосаните, с открити тераси плажни бунгала, които са отделени едно от друго с дървета и заплетени бугенвилии. Прохладните стаи излъчват някаква смътна колониална атмосфера; има въртящи се вентилатори, противокомарни мрежи и многоцветни зимбабвийски възглавници върху традиционните за Ламу дървени кревати.

Датското семейство, което притежава и управлява хотел „Пепони“ от трийсет години, е създало един специален, интимен хотел, известен колкото със спонтанността на усмивките на персонала, толкова и с изтънчеността на неговото просто, винаги прясно меню, което загатва за суахилско влияние. Пасатите шумят в палмите и донасят зова за молитва от джамията от ХІХ в. в града.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp