sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Кения

Флаг Кения    Кения

  Остров Ламу (Lamu Island)
  Публикувана от yonyo на 28 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 178 пъти, рейтинг: 3.50

    Кенийският остров Ламу има богата културно историческо значение, защото това е най-старият град в тази африканска държава. През 14 в. това място е превърнато в търговски пунк на суахилите.

Островът е недалеч от брега на Кения, а най-удобният транспорт е само със самолет. Кацането става на остров Манда, който е най-близкото място до Ламу. От самолета гостите се отвеждат до кей, откъдето с арабски едномачтов кораб стигат до стария град. Това е перфектната дестинация, ако сте решили да се отдадете на почивка в един наистина различен свят.
Остров Ламу (Lamu Island)

Туризмът тук започва да се развива сравнително късно – към края на 60-те години на миналия век и логично, се превръща в райското място за хипита от цял свят.

Морският бряг е колоритен и изпълнен с живот. По пристанищата и кейовете непрекъснато преминават местни носачи и търговци с магарета. В града няма моторни превозни средства и единствения начин за придвижване са животните. На острова има около 3000 магарета, които се развъждат с работна цел.

Жегата от тропическото слънце е особено осезаема на брега, но навлизайки все по-навътре в каменния град, въздухът става студен, наситен от тежки аромати на подправки и парфюми, идващи от магазините.

Улиците в Ламу са същинска атракция. Широки само 8 крачки и построени по лек наклон, за да се самопочистват при всеки дъжд, те са истинско изпитание за дамите с високи обувки. По-голямата част от местното население са мюсюлмани и мъжете носят традиционните дълги роби.

Сравнително наскоро старинният град е част от историческо наследство на ЮНЕСКО. В архитектурно отношения Ламу предлага типичните за суалхилската архитектура изчистени линии. Повечето от сградите датират от 18 век. За строителство са използвани само местни материали. За построяването на верандите, стените и външните покривни градини са използвани коралови блокове. Дървените подове, колони и покриви макути, както и капаците на прозорците са сложно от мангрово дърво.

На островът има няколко задължителни за посещение места. Сред тях са селата Шела и Матондони, старите джамии, пристанището, Къщата-музей на суахили и разбира се фермата за магарета. Сред другите удоволствия, на които можете да се отдадете са риболов, гмуркане или просто да наблюдавате залязващото слънце от красивите плажове.

http://ostrovi.pochivka.com/n70-5052-%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2_%D0%9B%D0%B0%D0%BC%D1%83_%28Lamu_Island%29

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp