sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Кения

Флаг Кения    Кения

  Езерото Накуру (Nakuru Lake)
  Публикувана от yonyo на 28 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 163 пъти, рейтинг: 3.50

    Национален парк Езерото Накуру е поредното уникално място в Кения, което няма аналог. Това е един своеобразен розов свят, защото солените води на езерото има огромни ята розови фламинго, които се хранят с растящите в езерото водорасли. Тази защитена местност е известно сред орнитолозите като мястото с най-впечатляваща концентрация на розово фламинго. Броят на тези редки птиците е толкова голям сякаш огромен розов воал е покрил повърхността на водния басейн.

Езерото Накуру се намира в националния парк в западната част на Кения. Мястото е на 157 км. Северозападно от Найроби, близо да самия град Накуру. Главният път А 104 води от столицата Найроби до самия вход на резервата. Възможно е да се придвижите със самолет до летище Найши. Площа на парка е 188 кв. км.

Около 400 са видовете, които имат това красиво място за свой дом. Наред с кормораните, сините рибарчета, пеликаните и т.н. бавно и спокойно се придвижват хипопотами. Други видове резервата са импалата и блатната африканска антилопа.

Основната цел на парка е да съхрани огромните ята от дребни и едри видове фламинго и да запази популацията им. С тази идея мястото получава статут на национален резерват през 1968 г. Тук е единственото място, където десетките хиляди розови пернати живеят в хармония по бреговете на т.нар. солено езеро.

Между 1200-1800 е надморската височина, на която се разпростират тревисти пасища, горски райони и стръмни хребети.

Тук е мястото, където се срещат редките видове бял и черен носорог. Упоритото бракониерство преди време е изправило съществуването на популациите им под въпрос. Благодарение обаче на специална акция от страна на природозащитници и служители на парка размножаването им е стимулирано.

Най-подходящото място, откъдето може да се възхищавате на прекрасната розова ферия от птици е Бабун Хил. А ако искате да видите ятата тогава, когато броят им е най-голям, елате през периода октомври – април.

http://ezera.pochivka.com/n25-5055-%D0%95%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%9D%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%83_%28Nakuru_Lake%29

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp