sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Кения

Флаг Кения    Кения

  Масай Мара
  Публикувана от gogi99 на 28 март 2011 г.
  Тази статия е прочетена 177 пъти, рейтинг: 1.00

    Масай Мара е резерват в Кения, основан през 1948 г. Отстои на около 270 км от столицата на страната – Найроби, и е разположен в областта Масай Мара в югозападната част на Кения, до границата с Танзания.

На езика на масаите "мара" означава "петнист". Заедно с резервата Серенгети в Танзания, обхващат една територия от 16 273 кв. км естествена среда за дивите животни на Африка. От тях 1519 кв. км принадлежат на Масай Мара. Той, заедно със Серенгети и Нгоро-нгоро са вероятно най-известните и популярни резервати не само в Африка, но и в целия свят.

Повърхността му представлява савана с ниски, заоблени хълмове. През него минават две по-големи реки - Мара и Талек, чиито брегове са заети най-често от акациеви гори.

Животинският свят е изключително разнообразен и включва в около 80 вида млекопитаещи. По време на миграциите, два пъти годишно - при започване на дъждовете през юни на север и през октомври отново на юг, от южните части на Серенгети се преселват по над 250 хил. зебри, над 500 хил. газели Томсън и 1,5-2 млн. антилопи - гну, орикс, импала, слонове, биволи и др. защитени животни. Само по себе си това "велико преселение" представлява неописуема гледка, много наподобяваща библейско пришествие от религиозна картина.

Естествено хиляди животни стават жертви на лъвове, гепарди, хиени, чакали или крокодили, при преминаване на реките. Някои дори загиват и под копитата на себеподобните си в пристъп на паника.

Най-голям интерес за туристите представляват "Голямата петорка" животни - слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Но на не по-малък интерес се радват и зебрите, жирафите, маймуните и "големите котки" - гепард, леопард.

Птичият свят наброява повече от 450 вида птици, сред които щрауси, лешояди, орли, марабу, кенийска яребица.

Ловът на диви животни е абсолютно забранен.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp