sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Статия за Япония

Флаг Япония    Япония

  Вулкани и земетресения
  Публикувана от tot11t0 на 09 ноември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 319 пъти, рейтинг: 1.00

    Япония е разположена на границата на три литосферни плочи- Евро-Азиатска, Тихоокеанска и Филипинска. В резултат на тяхното непрекъснато движение в продължение на милиони години са формирани основните релефни форми на Японските острови. Вулканските планини заемат повече от ¾ от площта на Япония, като веригите им преминават през вътрешността на четирите острова, следвайки дъговидната форма на архипелага. По крайбрежията са разположени низини, където се намират повечето големи японски градове. В Япония има над 200 вулкана, от тях 77 са активни.
Тектонските процеси обуславят наличието на многобройни термални извори, чести земетресения и вълни цунами по източното крайбрежие на страната. Броят на земетресенията в Япония е между 800 и 1000 годишно. От мощното земетресение (с магнитуд 7,2 по Рихтер) в Кобе през 1995г. са били разрушени 150000 сгради и загинали над 5000 души.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp