sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Статия за Япония

Флаг Япония    Япония

  Разходка по Накасендо, посещение на „Таварая“ - По стъпките на шогуни и самураи
  Публикувана от yonyo на 22 октомври 2010 г.
  Тази статия е прочетена 198 пъти, рейтинг: 3.50

    През ХVІІ в. 504-километровият Накасендо – буквално „пътят през централните планини“ – е бил главният път във вътрешността на страната между столицата, Киото и Едо, разрастващ се политически и търговски център, днес известен повече като Токио.

Днес „Извърви Япония“ обхваща най-приятната, най-живописната и най-добре запазената част от Накасендо, 100-километрова отсечка, която дава възможност за надникване в средновековна и селска Япония, която дори японците рядко виждат. Багажът се пренася с кола, докато пешеходците изминават умерените 22–25 километра на ден, престоявайки в стари градове, през които е преминавала пощата, като Цумаго, и семейни странноприемници, много от които датират от началото на ХVІІ в. Тези ханове са акцент в похода, осигурявайки превъзходни ястия, атмосферата на щампи от Хирошиге, и понякога накисване в гореща пролетна вана с изворна вода (онсен).

Японски говорещи американски или британски академични специалисти ви съпровождат и разясняват както периода Едо (1603–1867), когато пътуващите феодални владетели, странстващи търговци и поклонници са били най-много, така и съвременни въпроси. Равносилно е на година в училищната стая. За луксозна нощувка в началото или края на вашето пътешествие не пропускайте „Таварая“, 300-годишен семеен рьокан (хан), днес управляван от единайсетото поколение на фамилията. Изящество и изтънченост пронизват всяка страна от дейността тук, от почти аскетично украсените стаи (където ръчни рисувани свитъци се сменят според сезона) до малките индивидуални градини в дзен стил край повечето от осемнайсетте стаи.

Градините са важна част от преживяването на „Таварая“, всяка от тях е хармонична смесица от червен клен, бамбук, папрати, каменни фенери, обрасли с мъх камъни и вода, разкриващи невъзмутимо спокойния дух на японската култура. Възстановително топване в горещата вода на ароматизирана кедрова вана е последвано от вечеря, едно сложно, артистично, с много ястия, занимание тип кайсеки, при което ястията се сервират във вашата стая от прислужница в кимоно. След което параваните шоджи се дръпват и дебелички постелки за спане (футон) се разстилат и покриват с фино колосани ленени чаршафи.

Къде: Накасендо: започва или завършва в Киото: The Travel Advisers в Kowloon, Hong Kong.
Кога: тръгвания март-ноември. „Таварая“: Fuyacho Oike, Kyoto.
Най-добро време: април за цъфтенето на вишните, май за азалиите, края на октомври-ноември за листопада.

http://www.nasamnatam.com/statia/galeria_snimki-1304.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp