sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Статия за Индия

Флаг Индия    Индия

  Танци, фестивали и панаири
  Публикувана от preciosa на 11 октомври 2010 г.
  Тази статия е прочетена 299 пъти, рейтинг: 4.75

    Важна туристическа дестинация е местността Керала. Тя е разположена на югозападния бряг на Индия и лежи между Арабско море и Западните Гхати. Морето и планините, заобикалящи Керала оформят незабравими гледки. Кокосовите дървета и безкрайните пясъчни плажове осигуряват на всеки един турист перфектна релаксация. Пътешествието през местността е осеяно с безкрайно много атракции - монументи, културни забележителности, диви животни, красива природа и водни спортове.

Алапузха е едно от най-екзотичните места. Заобиколено от Арабско море и набраздено с множество канали и мостове, Алапузха е известно с ежегодно провежданото състезание с лодки. Друга туристическа дестинация е търговският пристанищен град Кочин. Пътешествениците остават без дъх, наблюдавайки огромните лодки, движещи се по водите на най-голямото езеро в Керала - Вембанад Кайал. Котайам, друг важен обект, привлича туристи от цяла Индия със своите храмове, църкви, пейзажи и резервати за птици. Мунар пък е малък планински курорт сред хълмовете Канан Деван, предлагащ приключения като параглайдинг и разходки сред горите и чаените плантации. Националният парк Периар и резерват за тигри е един от най-известните паркове в цял свят. Организират се различни атракции за туристите като сафари с джип или слон, пътешествие с лодка в огромното езеро. Обитатели на парка са елени, слонове и т.н., но най-известният от тях е кралят на джунглата - тигърът.

Индия има богати традиции в килимарството, танците, занаятчийството Организират се редица фестивали и панаири - в Раджастан - панаирът Камел, фестивалите Пушкар и Гангаур; в Керала - Онам, фестивал на лодките и слоновете; в Агра - Тач Махотсав, фестивалът в Конарк и великият фестивал в Гоа.

Гоа, наречена още кралицата на плажовете, е известна с готическите си църкви и кокосовите гори. Със 131 км. си плажна ивица, Гоа предоставя на туристите перфектна комбинация от слънце, пясък и море. Времето е наистина прекрасно, плажовете също, а хората са дружелюбни и кухнята също е добра. През февруари се организира и фестивалът. Нощният живот в Гоа също заема важна роля - дискотеки, барове и нощни кубове в хотелите осигуряват редица забавления за туристите. Плажовете са около 40 на брой - Бга, Колва, Кавелосим, Бенуалин, Дона Паула и т.н. хотелите са луксозни и уютни, но също така се срещат и по-евтини услуги. Укрепленията, изградени във френски, португалски и мюсюлмански стил, датиращи от много години също привличат от пръв поглед. Друг обект на интерес са храмовете в Гоа, най-старият от които е Манчеши Шанта Дурга в Кавеле и Капанаге в Кхандроле. Гоа предлага на своите посетители много водни спортове, като уиндсърфинг, гмуркане, плуване и плаване с лодки и безкраен брой магазини за ръчно изработени сувенири, напомнящи за историята на Индия. Някои фирми предлагат и вълнуващи пътешествия по вода от Бомбай до Панаджи.

http://www.journey.bg/guide/guide.php?guide=2935&&country=58>ype=9&page=

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp