sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Статия за Индия

Флаг Индия    Индия

  Кочи, Индия (Kochi)
  Публикувана от yonyo на 25 юли 2010 г.
  Тази статия е прочетена 214 пъти, рейтинг: 4.50

    Кочи е очарователен крайбрежен град, който се счита за входен пункт на невероятно красивата местност Керала (Kerala). Неслучайно често наричат този оживен град и „Входната врата за Керала”. Кочи се намира в югозападната част на от крайбрежната ивица на индийския полуостров, като е разположен между Арабско море и западните проходни пътища.
В миналото са наричали града Кочин. Днес той е модерно, космополитно селище с голямо и оживено пристанище. Известен е като финансова столица на щата Керала и е най-голямата градска агломерация в областта. Градът се отличава с необичайната си структура, изграден от множество различни части. Тези отделни квартали са последица от богата история на това място.

С течение на вековете Кочи придобива значението на индустриален и търговски център на Керала. Градът не е разположен на голяма площ, но въпреки неголемите си размери се счита за вторият по значение в западната част на Индия след Мумбай. Градът процъфтява след като по естествен начин се формира като пристанище още през 14 в. Стоките, които пристигали и отпътували от тук са били главно канела, карамфил и още доста подправки. Благодарение на множеството търговци от различни части на континента градът е придобил униклана смесица от културни влияния.

Туристическата обиколка тук включва разходка из множеството исторически и архитектурни забележителности, като църквата „Св. Франциск”, в която е погребан известният мореплавател Вашку да Гама. Това е и най-старият европейски храм в цяла Индия. Интересна също е и къщата на морския пътешественик, която представлява най-старата португалска постройка на територията на страна.

Доста атрактивен е и дворецът Матанчери, изграден от португалците и преустроен наново през 17 в. от холандци, които го подаряват на раджата на града. Освен тези исторически забележителности в града има доста места за поклонение.

Ако се разходите по крайбрежната ивица ще видите рибари, които ловят риба с огромни мрежи, наричани чинавала. Това е и единственото място извън пределите на Китай, където се използват подобни съоръжения за риболов.

До Кочи може да стигнете със самолет, като местното международно летище е разположено на около 30 км от града. Железопътни линии до крайбрежното пристанище има от всички по-големи градове, а автобусни превози вървят от всички части на шата Керала.

http://gradove.pochivka.com/n20-5523-Кочи,_Индия_(Kochi)

      Добави във Facebook

град Кочиград Кочи

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
Бале
Нерегистриран
2012-11-18 00:41:58
  Керала не е местност, а щат.
 
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp