sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Статия за Индия

Флаг Индия    Индия

  Градският дворец в индийския Удайпур
  Публикувана от ir3ni7a на 20 юли 2010 г.
  Тази статия е прочетена 188 пъти, рейтинг: 3.50

    Удайпур е пълен с дворци, храмове и паметници на хора, погребани другаде, като те са в диапазона от най-скромните до най-екстравагантните.

Но никъде мощта, гордостта и богатството на местните *махарана (извън Удайпур наричани махараджи) не са по-видни, отколкото в огромния Градски дворец.

Някога резиденция на владетеля на Удайпур и най-големият дворцов комплекс в Раджастхан, той е конгломерат от претрупано украсени сгради и частни апартаменти с пристройки от следващите махарана.

Извисяващи се над бреговете на изкуственото, обкръжено от планини езеро Пичола, балконите, кулите и куполите на двореца предлагат превъзходни гледки.

Има малък музей, но именно самият дворец в меден цвят заслужава да се види; днешният махарана все още обитава свое обособено кътче, но вие може да си поживеете царски в това, което някога е било отделението за гости - днес е луксозният хотел „Шив Нивас“.

Просторни помещения с изгледи към езерото някога са посрещали шаха на Иран, краля на Непал и Роджър Мур, който е живял тук няколко месеца, докато играе Джеймс Бонд във филма Октопуси през 1982 г.

Старинните мебели в царските апартаменти са от частната колекция на махараната, а огромните легла са едно от нещата, с които ви глезят в този магически хотел.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp