sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Jakarta Observatory, Индонезия Forecast
 
sp
Статия за Индонезия

Флаг Индонезия    Индонезия

  Национален парк Тангкоко, Индонезия
  Публикувана от ir3ni7a на 23 август 2010 г.
  Тази статия е прочетена 238 пъти, рейтинг: 3.50

    Национален парк Тангкоко (Tangkoko-Batuangas Dua Saudara) се намира в североизточната част на остров Сулавеси, Индонезия. Резерватът се простира на почти 9000 хектара дъждовна гора и е райски тур за природолюбителите. Благодарение на изолираността на острова, тук са еволюирали някои птици и бозайници, които обитават само тези вулканични земи. В резервата Тангкоко много от ендемичните видове намират последно убежище.

На територията му се намират три вулкана - Тангкоко (1109 м.), Батуангус (450 м.) и сдвоеният вулкан Дуа Саудара (1351 м.)

Дъждовният сезон е дълъг - настъпва през Октомври и продължава до Май. Целогодишно температурата варира в диапазона 21-35 C.

Тук можете да се видят защитените видове черен качулат макак, птица-носорог, най-малкият примат в света Tarsier Spectrum, както и още много видове редки птици.

Черните макаци живеят в групи до 100 индивида. Те не се страхуват от хората и могат да бъдат наблюдавани докато играят, бият се или се пощят.

Най-известната птица в парка е Малео. Тази застрашена птица с големината на кокошка снася огромните си яйца (около 250 гр. всяко) близо до горещи извори или в черния, вулканичен пясък по брега. Те снасят на групи от стотици птици и често брегът е осеян с яйца. За съжаление, човешката намеса е довела до застрашителното намаляване на местата за гнездене и оттам и на броя на малеотата в Сулавеси.

Атракцията на парка е Tarsius Spectrum - най-малкият примат на Света. Големината му е зашеметяваща - само 12 см. и е с тегло приблизително 200 грама. Наричат го “джуджето на гората”.

Излиза за храна само нощем, има бухалоподобни очи и може да движи ушите си в различни посоки. Издава странни звуци подобни на вълчи вой.

Храни се с насекоми и дребни гущери. Макар и безобиден на вид, той е изключително агресивен и лови насекоми с големина наполовината на неговата собствена. Има способността да скача на големи разстояния (до 6 м.), за да хване плячката. Главата му се върти на 180 градуса и това помага да скача назад, без да рискува травма. На някои от пръстите има специален нокът, с който се пощи и поддържа козината си.

Обикновено семейството се състои от трима, като родителите ловуват през нощта, а малкото чака в гнездото. Женската ражда по едно бебе, два пъти в годината, в началото и в края на дъждовния сезон. Със зората, цялото семейство се събира за дрямка на сигурно в удобната хралупа.

За да посетите национален парк Тангкоко се нуждаете от ваксина срещу жълта треска и редовен прием на хапчета против малария. Трябва да сте с дрехи с дълги крачоли и ръкави, със стабилни обувки, обилно намазани с репелент срещу комари.

http://poblizo.com/?p=1208

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5Снимка 6
Снимка 7Снимка 8
Снимка 9

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индонезия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индонезия      Екскурзии и почивки в Индонезия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp