sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Хавана, Куба Forecast
 
sp
Статия за Куба

Флаг Куба    Куба

  Хемингуей и Хавана
  Публикувана от gogi99 на 30 ноември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 337 пъти, рейтинг: 3.50

    Изживяването няма да е пълно, ако не посетите "Хавана на Хемингуей".

Между два площада е хотелът "Амбос Мундос", в който е живял Хемингуей през 30-те години. В стая 511 той започва да пише "За кого бие камбаната". И днес тя е оставена така, както е била по негово време.
Да се отдаде почит на писателя, не значи само да се посети стая 511. Трябва да седнете в "Бодегуита дел Медио", любимото му кафене, и да го споменете – първо с едно мохито, после с едно дайкири, а натам и до сутринта – с каквото ви душа иска, без някакъв ред, защото на развиделяване и без това няма да си спомняте нищо. Така ще се слеете с кубинците, които ги цепи глава по изгрев слънце. Особено тези от бедните квартали.
"Хабанос Ес Ей" е компанията, която произвежда известните кубински пури. През последните пет години бизнесът є се разраства. От 72 млн. пури в средата на 90-те експортът е скочил на 126 млн. Правителството обаче все повече се отказва от отглеждането на тютюн и раздава земята на частници, които да я обработват. Така близо 90 % от кубинския тютюн се осигурява от 30 хил. земеделци, които притежават малки парцели земя.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Куба      Потърси и резервирай online самолетен полет до Куба      Екскурзии и почивки в Куба, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp