sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Статия за Сърбия

Флаг Сърбия    Сърбия

  Сърбия обявена за най-бързо развиваща се европейска конгресна дестинация
  Публикувана от nansi_g на 21 юни 2011 г.
  Тази статия е прочетена 284 пъти, рейтинг: 1.00

    Данни на Международната асоциация за конгресен туризъм показват, че Сърбия се развива най-бързо в Европа като дестинация за конгресен и конферентен туризъм. През 2010 г. Там са организирани 46 събития, което поставя страната на 46-то място в световната листа. Само три години по-рано в Сърбия са проведени едва 11 събития, което й отреди 64-то място.

Сръбската столица Белград в момента е на 28-мо място сред общо 200 MICE дестинации в Европа, където през миналата година са проведени 33 международни конгреса. По брой организирани събития Белград не изостава от Гразгоу, Флоренция, Гьотеборг и Хамбург.

Бюрото за конгресен туризъм на Сърбия, което стартира през 2007 г., само за три години е постигнало значителни резултати според неговия председател Милош Милованович. Според него за бързото развитие допринасят усилията на бюрото да създаде интерес към Белград и да привлече повече събития в сръбската столица. Не е без значение и нарасналият интерес към организиране на събития в Източна Европа и на Балканите, казва той. На трето място той поставя факта, че Белград е най-голямата столица на Балканите, а Сава център е най-големият конгресен център в региона.

Проучване, публикувано наскоро в M&IT Magazine показва, че Белград е дестинация, която предлага добро съотношение цена/качество с цени, които са два пъти по-ниски, отколкото в подобни центрове в Западна Европа.      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Сърбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Сърбия      Екскурзии и почивки в Сърбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp