sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Сан Хосе, Коста Рика Forecast
 
sp
Статия за Коста Рика

Флаг Коста Рика    Коста Рика

  Джунгла с гръб към океана
  Публикувана от yonyo на 27 декември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 175 пъти, рейтинг: 3.50

    С гръб към плажовете на Коста Рика е разположен националният парк"Мануел Антонио".С площ само от 11,62кв.км.този национален парк е най-малкият,но най-популярният в страната.Намира се точно на брега на Тихия океан,до някои от най-красивите плажове на Коста Рика,само на хвърлей от курортните комплекси.
Дестинацията е толкова популярна,че паркът е ограничил броя на посетителите до 600 на ден,за да не се безспокоят животните.Заобиколен от полета и пасища,националният парк представлява оазис от естествена зелена природа и спокойствие,които поддържат бързо развиващата се туристическа индустрия.Планините,които гледат към океана са естествен фон на идеално белите плажове Еспадила Сур, Мануел Антонио, Ескондидо и Плейита.
Националният парк "Мануел Антонио"включва и 12 малки острова навътре в океана,които са важни за гнезденето на морските птици.Атракция представлява Остров Пунта Катедрал,яиито обрасли с растителност скали се издигат на 72м.височина.За да влезете в сърцето на хладната,чиста джунгла се минава по тесни горски пътечки и се пресичат малки поточета.От хълмовете се откриват идеални гледки през зеленината на джунглата към тюркоазената шир на Тихия океан.
Най-очебийните обитатели на парка са пеперудите .Има богато разнообразие на птици,малки червени рачета.В горите вдигат врява няколко вида маймуни.
В пределите на парка се намира център за рехабилитация и размножаване на застрашени видове птици и животни и връщането им обратно в дивата природа.На туристите се препоръчва да напускат парка до 16 часа,за да се избегне опастността от нападение от животни.

http://idi.bg/blogs/view/blog/1067

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5Снимка 6
Снимка 7

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Коста Рика      Потърси и резервирай online самолетен полет до Коста Рика      Екскурзии и почивки в Коста Рика, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp