sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Богота, Колумбия Forecast
 
sp
Статия за Колумбия

Флаг Колумбия    Колумбия

  Археологическият резерват Сан Агустин
  Публикувана от yonyo на 11 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 274 пъти, рейтинг: 3.50

    Археологическият резерват Сан Аугустин (San Augustin Colombia) е уникална археологическа съкровищница, в която са се съхранили останките на различни племенни групи, още преди идването тук на инките. Този паметник на световното културно наследство е под закрилата на ЮНЕСКО, защото е наситен с произведения на изкуството от Предколумбовата епоха.

Географското разположение на резервата е на 3 км от градчето Сан Агустин в Колумбия, като е част от провинция Уила (Huila). Най-удобният транспорт до тук е сухоземният. Автобуси до Националния парк има редовно от столицата Богота, която е на 9 часа път и от град Попаян, откъдето се пътува с два часа по-малко.

За да разгледате всички археологически паметници, които са пръснати из целия район на резервата най-удачният вариант е пешеходния туризъм. Площта на парка е около 800 кв. км. и се смята за най-големият подобен исторически район в Южна Америка. Разбира се за желаещите има осигурени малки автобусчета. Освен това има вариант да си вземете кон под наем.

Частните минибусчета откарват посетителите направо до най-голямата атракция на Сан Агустин. Аквапаркът (Parque Arqueologico) включва в състава си няколко древни гробници, много статуи и малък музей.

В територията на целия природен комплекс са съхранени около 500 статуи, гробници и рисунки върху камъни, разположени на групи от двете страни на клисурата на Рио Мадалена. Някои от скулптурите претворяват митологични и реални същества, хора, богове. Други са с лица на на животни. Има статуи на ягуар, жаби, орли, змии, маймуни и др.

Ягуарът е бил свещено животно в местните племена. Смята се , че вождът или шаманът на групата е можел да се превръща в дивия звяр, за да пази хармонията между хората и природата. Като цяло скулптурите на животните свидетелстват, че основна за древните племена е била концепцията по преобразяването.

Повечето от каменните скулптури са били открити при разкопките от 30-те години на миналия век. Когато са били намерени по тях все още са се били запазили оригиналните бои, с които са били оцветени – жълто, червено и синьо.

Ако посетите резервата не пропускайте да опитате някои от местните напитки. Тук е изключително популярно пиенето на кафе. Тукашните жители предлагат една доста екзотична алкохолна напитка, която се казва Chicha guarapo, чиято рецепта е останала още от древните аборигени.

http://parkove.pochivka.com/n24-5301-%D0%90%D1%80%D1%85%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82_%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82_%D0%A1%D0%B0%D0%BD_%D0%90%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Колумбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Колумбия      Екскурзии и почивки в Колумбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp