sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Богота, Колумбия Forecast
 
sp
Статия за Колумбия

Флаг Колумбия    Колумбия

  Население на Колумбия
  Публикувана от tot11t0 на 10 януари 2011 г.
  Тази статия е прочетена 336 пъти, рейтинг: 1.00

    Населението на Колумбия е 44 379 598 души (2007). 90% от населението са католици, а 10% определят за себе си, че изповядват друга религия. Годишния прираст на населението е 1.433% (2007), което и отрежда място сред страните със среден годишен прираст на населението.

Колумбия е на 4 място по население в Америка след САЩ, Бразилия и Мексико. По-голямата част от него е концентрирана в централната и западна част на страната. Характерна е вътрешната миграция от селата към големите градове. Докато през 1938 г градското население е било едва 28%, то през 2005 г то вече е над 76%. Външната миграция е главно към САЩ, Испания и Венецуела. По данни на местната статистика в чужбина за емигрирали и живеят около 3.5 милиона колумбийци.

Най-многобройната етническа група са метисите - 58%, следвани от бялата раса - 20% и афроколумбийците на трето място с 10.6%. Коренното население е представено от 3.4%.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Колумбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Колумбия      Екскурзии и почивки в Колумбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp