sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Пекин, Beijing Forecast
 
sp
Статия за Китай

Флаг Китай    Китай

  великата китайска стена
  Публикувана от gogi99 на 10 ноември 2010 г.
  Тази статия е прочетена 503 пъти, рейтинг: 4.75

    Великата китайска стена е дълга 6000 км. и се вие като змия из китайските планини. Тя е построена преди 2000 г. за защита от врагове на север. Но две армии все пак са успели да преминат! Първата част на стената била построена за 10 г. На ден прибавяли почти цял километър. В строежа участвали стотици хиляди роби. Много от тях умирали там. Казват, че телата им са погребвани в стената.
На Великата китайска стена има много наблюдателници и укрепления, където войниците запалвали сигнални огньове,за да предупредят останалите при приближаване на врага.
Някои части от стената са много стръмни, защото следват извивката на хълмовете. На някои места достига ширина над 6 метра. По нея могат да минат осем коня впрегнати в редица. Стената е толкова дълга, че може да съедини Великобритания и САЩ! най-малко шест месеца му е нужно на човек да я извърви.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази статияКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Китай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Китай      Екскурзии и почивки в Китай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp